Foto: Shutterstock/Michael Potts F1
Er duikt een onverwachte naam op in de wereld van de altcoins. UFC-legende Conor McGregor, vooral bekend als voorstander van bitcoin, richt nu zijn blik op meerdere altcoins. Opvallend is zijn groeiende interesse in XRP, het digitale betaalnetwerk van Ripple.
Zijn steun zou XRP niet alleen extra zichtbaarheid geven, maar ook het publieke debat aanwakkeren over de toekomst van digitale reserves. Zeker met het oog op de Verenigde Staten die nadenken over een bredere strategie voor crypto. Wil je nu altijd op de hoogte zijn – volg ons net als duizenden anderen gratis op Whatsapp.
McGregor wil meer weten over XRP
In een bericht op X, vertelde McGregor dat hij meer wil weten over XRP. Bovendien was dat niet de enige munt die benoemd werd, maar ook solana en cardano (ADA) kwamen erin voor.
I have learned from the events this week that not all blockchains are actually decentralised
A lot of people are telling me that BTC and ETH are the only truly decentralised networks
But the US government are going to buy XRP, SOL, and ADA?
Give me your thoughts! pic.twitter.com/KMjVCSujqO
— Conor McGregor (@TheNotoriousMMA) May 26, 2025
Verder merkte hij op dat hem was verteld dat alleen bitcoin en ethereum echt gedecentraliseerd zijn, maar daar zet hij nu zijn bedenkingen bij. Vooral om het feit dat volgens hem “de Amerikaanse overheid XRP, SOL en ADA gaat kopen”, en liet daarbij een bericht zien die president Trump had gestuurd over een Crypto Strategic Reserve.
Tegenwoordig volgen verschillende Amerikaanse staten, zoals Texas en New Hampshire, al het voorbeeld voor het lanceren van een strategische Bitcoin-reserve. Andere landen zoals Oekraïne en Ierland zijn mogelijk de volgende. McGregor heeft zelfs al een ontmoeting gepland met de president van El Salvador om een soortgelijk plan voor Ierland te bespreken.
Voorstanders verdedigen XRP
Hoewel sommige mensen twijfels uitten over de decentralisatie van XRP, kwamen voorstanders al snel in actie om het netwerk te verdedigen. Zo zei XRPL-validator Vet en Panos Mekras (de oprichter van Anodos Finance), dat XRP net zo decentraal werkt als bitcoin en ethereum.
Zo gaven ze als reden dat het XRP-netwerk de laatste tijd belangrijke technische verbeteringen heeft gekregen, waardoor het nog betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker is geworden. Bovendien loopt XRP juist voorop met slimme functies, zoals het automatisch vernietigen van transactiekosten (token burning), of echte activa op de blockchain.
Dom Kwok legde aan McGregor uit: “Bitcoin is vooral bedoeld als een soort digitale kluis, een waardeopslag. Maar munten zoals XRP, Solana en Ethereum kun je echt gebruiken, bijvoorbeeld voor betalingen, apps of digitale contracten. Dit is dan ook volgens hem de reden dat de Amerikaanse overheid is geïnteresseerd in deze altcoins.
Bitcoin knalt richting recordkoers & Nederlanders starten met gratis crypto
De cryptomarkt trekt weer aan, en duizenden Nederlanders handelen alweer actief. Wil je het ook proberen? Bitvavo geeft je tijdelijk €10 gratis crypto naar keuze om mee te starten. Handel gratis in meer dan 350 crypto samen met 1 miljoen Nederlanders.
Registreer je vandaag en ontvang direct €10 crypto naar keuze. Een account aanmaken is gratis en kost je maar een minuut.
🔍 XRP belooft bankenrevolutie maar heeft minder gebruikers dan verwacht. Wat klopt er niet? Luister nu de podcast of sla ‘m op!