Robin Hazekamp Robin Hazekamp
30/09/2023 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 15:30

Ripple dumpt morgen een godsvermogen aan XRP op de markt

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple topman pleit voor 'technologie-neutrale' crypto regelgeving

Foto: rafapress/Shutterstock

Rectificatie: In de titel van dit artikel wordt geschreven dat Ripple 1 miljard XRP tokens op de markt zal dumpen. Dat is echter niet het geval. Het betreft enkel de ontgrendeling van XRP tokens, wat elke eerste dag van de maand gebeurt. De ontgrendeling betekent niet dat deze ook meteen gedumpt zullen worden.

Zondag 1 oktober is het zover: Ripple Labs zal een miljard stuks van hun token XRP vrijgeven. Dat komt volgens de huidige marktprijs neer op een waarde van $516,9 miljoen. Het ontgrendelen van de tokens zal gebeuren door middel van drie transacties: één van 100 miljoen XRP, één van 400 miljoen XRP en één van 500 miljoen XRP.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple Labs geeft morgen een miljard XRP tokens vrij

Momenteel zijn er 53,31 miljard XRP tokens in circulatie. Op de eerste dag van iedere maand worden er volgens een vast patroon een miljard XRP tokens vrijgegeven. De ontgrendeling van 1 miljard van de crypto komt neer op 1,87% van de totale hoeveelheid die momenteel in omloop is.

Tot februari 2027 zullen er XRP tokens worden ontgrendeld. Dan zal de maximale hoeveelheid XRP tokens in circulatie bereikt worden: 99,988,397,127 XRP. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er een totaal van 100 miljard stuks in omloop kwam, maar er zijn een paar miljoen XRP digitaal verbrand. 

Het systeem is door Ripple Labs opgezet om alle tokens niet in één keer vrij te geven. Zo zou de koers niet aan het begin keihard crashen en blijft de munt volatiel. Van de 100 miljard tokens die beschikbaar gesteld zullen worden, is 20 miljard onder het team van Ripple Labs verdeeld. 

Crypto gaan door het dak na overwinning in Ripple vs SEC rechtszaak

Vandaag was er in het nieuws op CI te lezen dat een 40% daling voor XRP niet onwaarschijnlijk is. De munt schommelt al een tijdlang tussen de $0,47 en de $0,54. Die waarden zijn vrij laag vergeleken met de pieken die de munt in juli bereikte. Ripple Labs behaalde een (gedeeltelijke) overwinning in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Die rechtszaak liep al sinds december 2020 en kwam na meerdere jaren tot een einde. XRP klom kort na de uitspraak van Rechter Torres tot een piekwaarde van $0,82. Dichtbij de All Time High in 2018 kwam het echter niet; toen bereikte de munt een indrukwekkende waarde van $3,84. 

Op het moment van schrijven hangt de marktkapitalisatie rond de $27,6 miljard. Het handelsvolume van XRP is vandaag $925,6 miljoen. Momenteel staat XRP op $0,518. Sinds de munt gisteren hard klom, is de munt 1,8% in waarde gedaald.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie