Roy van Krieken Roy van Krieken
25/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2023 19:00

Ripple naar de top: XRP de meest verhandelde altcoin van 2023

Nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) krijgt al jaren veel aandacht vanwege de lopende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In juli kwam er eindelijk een doorbraak voor Ripple toen rechter Analisa Torres oordeelde dat XRP niet als effect gezien kan worden. Het nieuws werd breed positief ontvangen en de crypto markt reageerde onmiddellijk, waarbij de prijs van XRP bijna verdubbelde.

Ondanks dat de SEC heeft gehint op een hoger beroep, laten handelaren zich niet ontmoedigen, vooral nu veel beurzen XRP opnieuw hebben genoteerd.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

XRP Klimt naar de top

Inzichten van het analyseplatform Kaiko laten zien dat XRP de kroon heeft veroverd als de meest verhandelde altcoin in 2023 tot nu toe. Leidend met een aanzienlijke marge op andere altcoins zoals SOL, DOGE, BNB, MATIC en anderen. Deze stijging in handelsvolume kan grotendeels worden toegeschreven aan de overwinning van Ripple tegen de SEC volgens Kaiko

In 2020 haalden veel toonaangevende crypto exchanges XRP van hun platform nadat de SEC een rechtszaak had aangespannen, waarin ze beweerde dat de altcoin aan de criteria van een effect voldeed. Toen echter de recente uitspraak van de rechtbank bekend werd hebben de meeste van deze beurzen de altcoin opnieuw genoteerd. Dit leidde tot een enorme stijging in handelsvolume.

Max Sandy, Senior Product Manager bij Ramp Network, deelde zijn mening over de recente ontwikkelingen:

“Het was een bloeiende week voor XRP. Volgens gegevens van Ramp Network steeg het handelsvolume van XRP wereldwijd met een verbazingwekkende 1113% in vergelijking met het voorgaande 90-daagse gemiddelde. Het aantal gebruikers dat XRP koopt via Ramp is wereldwijd met 834% gestegen, terwijl het aantal nieuwe gebruikers dat zich bij de XRP-gemeenschap voegt, opvallend met 1,215% is toegenomen, wat wijst op een groeiende interesse van zowel bestaande als nieuwe investeerders.”

Wat staat XRP te wachten? 

CEO Antoni Trenchev van Nexo heeft ook zijn zegje tegen CryptoPotato gedaan. Volgens hem heeft de stijging van de XRP koers een domino-effect op de markt gehad, maar hij erkent ook dat het bereiken van zijn vorige all-time highs niet eenvoudig zal zijn.

“Als je terugkijkt op de afgelopen week, heeft XRP een domino-effect op de markt gehad. Als we uitzoomen zal het bereiken van zijn vorige all-time highs geen rechte lijn zijn. Verder opwaarts momentum is mogelijk als macro-economische factoren in het voordeel van crypto werken, gecombineerd met goedkeuring van een Bitcoin ETF”, aldus Trenchev.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement