Roy van Krieken Roy van Krieken
06/02/2024 12:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2024 11:32

Ripple onder druk: nieuwe eisen in rechtszaak met de SEC

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP houders opgelet: vandaag vindt belangrijke hoorzitting plaats

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

De langdurige juridische strijd tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe wending genomen. Onlangs eiste de SEC bij de rechter dat Ripple historische financiële verklaringen moet overhandigen, en nu blijkt dat de rechter de SEC in het gelijk heeft gesteld, dat meldt CoinDesk. Volgens Ripple is het overhandigen van deze documenten niet wenselijk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple vs. SEC

Ripple bevindt zich al jaren in een juridisch gevecht met de SEC. De commissie beschuldigt Ripple van het verkopen van ongeregistreerde effecten in de vorm van XRP, wat leidde tot een rechtszaak van $1,3 miljard tegen het bedrijf. Ondanks een gedeeltelijke overwinning voor Ripple vorig jaar, toen de rechter oordeelde dat verkopen van XRP aan retailinvesteerders niet als effecten werden beschouwd, blijft de druk van de SEC voelbaar.

De recente eis van de SEC om financiële verklaringen van 2022-2023 en details over institutionele verkoopcontracten te verkrijgen, benadrukt de vastberadenheid van de commissie om dieper in de bedrijfsvoering van Ripple te graven. Zij gaan dus niet zomaar met een nederlaag akkord blijkt wel. Deze actie volgt op een eerdere uitspraak waarin werd aangegeven dat de verkoop van XRP aan institutionele beleggers wel degelijk als een verkoop van effecten kan worden beschouwd.

Volgens Ripple zijn deze financiële documenten uiterst gevoelig, en zij blijven zich hard maken tegen het moeten delen van de documenten. Al lijkt het er nu op dat het Ripple-kamp weinig keus meer heeft. Wat er allemaal te lezen zal zijn in de documenten is uiteraard niet bekend.

Advertentie

De XRP-saga gaat verder

Hoewel velen binnen de crypto gemeenschap de vlaggen uithingen toen vorig jaar de rechter gedeeltelijk de winst aan Ripple toekende, is de zaak alles behalve gespeeld. De lopende juridische strijd tussen Ripple en de SEC is nog altijd cruciaal voor de toekomst van Ripple, maar ook voor de hele crypto industrie.

De uiteindelijke beslissing in deze zaak zal waarschijnlijk verreikende gevolgen hebben voor de hele crypto-industrie, en zowel investeerders als andere bedrijven in de sector volgen de ontwikkelingen nauwlettend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie