Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
08/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2023 16:00

Ripple oprichter opent de aanval op president Biden

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple-XRP-Chris-Larsen-SEC

Foto: Migren art/Shutterstock

De mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, is enorm kritisch op het beleid van de Amerikaanse overheid als het op crypto regulering aankomt. Volgens de ondernemer zit het huidige beleid blockchain adoptie alleen maar in de weg en heeft het ervoor gezorgd dat crypto ondernemingen naar het buitenland verplaatsen, zoals Dubai en Singapore.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto innovatie stroomt naar buitenland

In laatstgenoemde zijn duidelijke regelgevende kaders opgesteld, wat blockchain-ondernemers houvast biedt. Singapore heeft al sinds 2013 richtlijnen voor crypto platforms vanwege risico’s op witwassen en terrorismefinanciering. Recentelijk heeft Singapore’s financiële waakhond regels geformaliseerd voor ‘stablecoins’, en benadrukt dat initial coin offerings (ICO’s) moeten voldoen aan bestaande wetten.

Terwijl Dubai en Singapore vooroplopen in het benutten van blockchain-voordelen, ziet Larsen gemiste kansen in Amerika, met name in San Francisco, waar de Ripple oprichter zelf ook vandaan komt. Hij gelooft dat het Amerikaanse beleid ervoor heeft gezorgd dat San Francisco niet langer de blockchain-hoofdstad van de wereld is, dat meldt Bloomberg

Als voorbeeld voor het slechte beleid noemt Chris de actie van Biden om 30% aan belasting op crypto-mining vast te stellen. De reden is omdat het een negatieve impact heeft op het milieu. Daarnaast zijn er strengere regels voorgesteld over belastingaangifte met betrekking tot kopen en verkopen van crypto.

Advertentie

SEC aanpak crypto 

Larsen veroordeelt ook het felle optreden van de overheid en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen crypto. De poging om crypto als een traditioneel asset te categoriseren is fataal volgens hem. Ripple zit zelf al jaren verstrikt in een rechtszaak. Daarbij kwam op 13 juli naar buiten dat XRP in veel gevallen niet als effect wordt beschouwd. Helaas is de zaak daarbij nog steeds niet gesloten en wil de SEC in hoger beroep gaan. Daarnaast zijn er ook juridische gevechten tussen de SEC en de crypto exchanges Coinbase en Binance die van vergelijkbare verdenkingen worden beschuldigd.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie