Roy van Krieken Roy van Krieken
17/12/2023 19:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2023 17:20

Ripple president deelt bijzondere visie over de toekomst van crypto

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
ripple-president-deelt-visie

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

De impact van cryptocurrencies op de wereldeconomie is een onderwerp dat niet meer genegeerd kan worden. In een recente speciale editie van de New York Times sprak Monica Long, president van Ripple (XRP), over deze invloed, met bijzondere aandacht voor de “cryptoization” van ontwikkelingseconomieën. In landen als Argentinië, Zimbabwe en recentelijk Nigeria, kiezen mensen steeds vaker voor cryptocurrencies of Amerikaanse dollar-gesteunde stablecoins boven hun eigen instabiele lokale valuta. Waardoor wordt dit fenomeen aangedreven?

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Stijgende inflatie en afnemende koopkracht

Een van de grootste uitdagingen waarmee deze landen kampen, is de snel stijgende inflatie die de koopkracht van consumenten aanzienlijk vermindert. De lokale valuta’s verliezen snel aan waarde, wat resulteert in een toegenomen acceptatie van cryptocurrencies. Dit benadrukt het feit dat de huidige financiële infrastructuur mogelijk te gefragmenteerd, traag en duur is om te voldoen aan de behoeften van de groeiende wereldhandel.

Ripple ziet een toekomst waarin financiële systemen ‘naar het internet zullen verhuizen’, wat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van financiële diensten voor iedereen zal vergroten. Deze verschuiving van analoog naar digitaal in de financiële infrastructuur kan een diepgaande invloed hebben op hoe handel wordt bedreven.

Advertentie

Ripple zet in op digitale toekomst

In deze context wordt de rol van cryptocurrencies niet alleen gezien als een alternatieve investering of speculatief instrument, maar ook als een praktische oplossing voor economische uitdagingen in instabiele economieën. De groeiende acceptatie van digitale valuta’s in deze landen is een duidelijke indicatie van de behoefte aan een meer gestroomlijnde, efficiënte en toegankelijke financiële infrastructuur. Terwijl de wereld zich verder ontwikkelt in de digitale richting, lijkt de rol van cryptocurrencies als een stabiliserende kracht in de wereldeconomie alleen maar toe te nemen.

Ripple pakt wat dit betreft de koe bij de hoorns. Het heeft verschillende projecten lopen waarbij het overheden ondersteunt in het implementeren van digitale valuta. Een voorbeeld van zo’n land is Palau, waar het met zijn CBDC-platform een ware digitale revolutie hoopt te ontketenen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie