Robin Hazekamp Robin Hazekamp
12/07/2023 17:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 17:50

Ripple zaak: rechter mijdt uitspraak in soortgelijk crypto geschil

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Justin Bieber en Paris Hilton in juridische strijd over crypto

Foto: RomanR/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC) is niet alleen met Ripple (XRP) in een rechtszaak verwikkeld. De Amerikaanse financiële toezichthouder heeft namelijk ook een vergelijkbaar geschil met LBRY. De rechter in die rechtszaak weerhoudt zich ervan een uitspraak te doen over de kwestie of de LBC token een ‘effect‘ is onder de Amerikaanse wetgeving wanneer deze wordt verhandeld op secundaire markt. Dat zet mogelijk een slecht precedent voor de Ripple rechtszaak.

Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

LBC crypto: wel of niet een effect?

In november vorig jaar verloor het gedecentraliseerde mediaplatform LBRY de rechtszaak tegen de SEC. De SEC had het platform aangeklaagd omdat de LBC token een effect zou zijn en het bedrijf geen licentie had om de munt te verhandelen. De rechter besloot dat de SEC gelijk had en verklaarde LBC een ongeregistreerd effect.

Na de uitspraak ging advocaat John E. Deaton voor het platform in hoger beroep, waarna de rechter de uitspraak verwierp. De rechter vond namelijk dat alhoewel LBRY geen bewijs had dat LBC geen effect was, ze ook geen ongelijk hadden. De rechter besloot een middenweg te kiezen en koos voor een schikking tussen de partijen.

Deaton liet het daar echter niet bij zitten en besloot op 11 juli 2023 in de rechtszaak een verzoek tot verklaring in te dienen bij de rechter. Deaton wil dat de rechter oordeelt dat LBRY geen ongeregistreerd effect is, indien men het op de secundaire markt verhandelt.

Advertentie

Uitspraak met impact op Ripple

Een dergelijke uitspraak zou namelijk van groot belang kunnen zijn voor de Ripple rechtszaak, waarin een soortgelijk geschil wordt uitgevochten. Een beslissing van de rechter zou enorm gunstig kunnen zijn voor Ripple. Het is dan ook de aanleiding geweest voor pro-Ripple advocaat Deaton om in hoger beroep te gaan.

Nu heeft de rechter besloten geen uitspraak te doen over of LBC een effect is op de secundaire markt. De beslissing van de rechter komt als een flinke klap voor Deaton. De advocaat hoopte dat de rechter net zo ‘agressief’ zou zijn als bij de voorgaande rechtszaken. Echter besloot de rechter deze keer voor de conservatieve aanpak te kiezen en zich niet uit te laten over de kwestie.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie