Roy van Krieken Roy van Krieken
24/07/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2023 04:00

Ripple zet grote stap vooruit na winst in XRP rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple zet grote stap vooruit na winst in XRP rechtszaak

Foto: Kuba Kwiatkowski / Shutterstock.com

Ripple (XRP) heeft onlangs een aanvraag ingediend om zich officieel te registreren als ‘crypto asset firm’ bij de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk, wat aldaar de belangrijkste financiële toezichthouder is. Deze stap komt na de recente overwinning van Ripple in de beruchte rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat

Uitkomst XRP rechtszaak geeft vertrouwen

Na de gedeeltelijke winst in de rechtszaak tegen de SEC heeft Ripple vertrouwen gekregen om verdere stappen te ondernemen. De registratie bij de FCA is een belangrijke stap voor Ripple om erkenning en legitimiteit te verkrijgen binnen de crypto industrie, dat vertelde een woordvoerder van Ripple aan Cointelegraph.

Ripple is niet het enige bedrijf dat uitkijkt naar het Verenigd Koninkrijk voor een gunstige zakelijke omgeving. Verschillende andere crypto-gerelateerde ondernemingen, waaronder groot durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz, hebben interesse getoond in uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk vanwege de toenemende regelgevende duidelijkheid en gunstige omstandigheden voor bedrijven.

Het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs verschillende wetten geïntroduceerd om een gereguleerde omgeving te creëren voor crypto bedrijven. Deze wetgeving brengt cryptocurrencies onder dezelfde regels als traditionele activa en geeft de relevante instanties, zoals de FCA en de Engelse centrale bank, de bevoegdheid om nieuwe regels in te voeren en te handhaven met betrekking tot crypto.

Deze stappen helpen natuurlijk de crypto markt in het Verenigd Koninkrijk te stabiliseren en aantrekkelijk te maken voor bedrijven.

Ripple blijft groeien

Een paar dagen geleden was nog in het crypto nieuws te lezen dat de overheid een voorstel om de crypto industrie als ‘gokken’ te zien werd afgewezen. Dergelijke stappen laten zien dat de Britse overheid niet langer bang is voor crypto en blockchain.

Met de recente ontwikkelingen en juridische overwinning blijft Ripple stappen ondernemen om de aanwezigheid en dienstverlening over de hele wereld uit te breiden. De aanvraag voor registratie bij de FCA en het streven naar een vergelijkbare licentie in Ierland tonen de ambitie van Ripple. Een ambitie die veel verder reikt dan enkel de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie