Jerrymie Marcus Jerrymie Marcus
22/07/2022 04:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:40

XRP koers en handelsvolume stijgen na nieuws rechtszaak Ripple

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

De koers van XRP is deze week met 9% gestegen en het handelsvolume laat recordcijfers zien. Zo wisselden op één dag maar liefst 18,7 miljard XRP van hand. Dit lijkt te komen doordat moederbedrijf Ripple een kleine overwinning heeft geboekt in de rechtszaak tegen de SEC.

Ripple rechtszaak update: Waakhond licht miljardenboete voor XRP toe
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple koers in het groen

De huidige Ripple koers is 0,36 euro, 3 cent meer dan het laagste punt van de afgelopen 7 dagen. Deze stijging gaat gepaard met een algehele groei van de cryptomarkt.

Ondanks de stijging is de waarde van XRP nog ver verwijderd van zijn all time high, deze werd op 4 januari in 2018 behaald en staat op 3,77 euro. XRP is hiermee een van de weinige crypto’s die geen all time high behaalde tijdens de bull run van 2021.

Advertentie

Piek in handelsvolume XRP

Santiment deelde onderstaande grafiek waarin het transactievolume van XRP een enorme piek laat zien. Volgens het analysebedrijf was het handelsvolume afgelopen vrijdag 18,7 miljard XRP. Dit zou volgens hun kunnen zorgen voor volatiliteit op de markt en daar hadden ze gelijk in, gezien de 9% stijging van de afgelopen 7 dagen.

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker – giga run voorspeld
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Kleine overwinning Ripple in rechtszaak van 100 miljoen

Het lijkt of de koersstijging en de piek in het handelsvolume komt doordat een besluit van de rechter positief heeft uitgepakt voor Ripple. De rechtbank wees een verzoek van de SEC af om een toespraak van een oud-werknemer van de financiële waakhond te voorkomen.

Deze voormalig medewerker verklaarde jaren geleden dat Ethereum geen security is en dus niet valt onder de verantwoordelijkheid van de SEC. De rechtbank wilde niets weten van het bezwaarschrift van de SEC en noemde het voorstel zelfs hypocriet.

De zaak loop inmiddels al langer dan anderhalf jaar en in die tijd heeft Ripple laten zien dat ze niet bang zijn. Ze voegen de daad bij het woord en hebben inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven aan juridische kosten.

De CEO van Ripple Brad Garlinghouse legt uit dat dit bedrag gerechtvaardigd is doordat hij niet alleen strijd voor zijn bedrijf, maar voor de hele crypto-industrie. Hij zegt dat de tactiek van de SEC gebaseerd is op het zo duur mogelijk maken van rechtszaken zodat de beklaagden sneller geneigd zijn om tot een schikking te komen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Investeerders XRP niet welkom

Aan de andere kant van het spectrum staan XRP-investeerders, zij worden vertegenwoordigd door advocaat John Deaton. De investeerders willen betrokken worden bij de rechtszaak omdat ze door de aanklacht van de SEC veel geld zijn verloren. De SEC vindt echter dat deze investeerders niet welkom zijn en heeft daarom een bezwaarschrift tegen hun aanwezigheid ingediend bij de rechter.

Dat is gek, want het bestaansrecht van de SEC is juist om investeerders te beschermen.

 

Deel dit artikel
Jerrymie Marcus

Jerrymie heeft jarenlang als journalist gewerkt en heeft vervolgens zijn sporen verdiend in de Nederlandse crypto-industrie. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Bitcoin vanwege remmitance. Het was te duur en te traag om geld via het bankwezen naar familie in het buitenland te sturen, maar Bitcoin bleek hier perfect voor te zijn. Inmiddels heeft Jerrymie Nederland achter zich gelaten om de bearmarkt vanuit Indonesië gade te slaan. In het land van zijn familie helpt hij met het opzetten van Bitcoin-educatieprogramma’s, eet hij veel nasi goreng en schrijft hij over cryptocurrency.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie