Tim Kamp Tim Kamp
24/05/2024 16:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 16:28

Zijn Solana en XRP beursfondsen nu aan de beurt? Bank legt uit

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH XRP-XRP more-coins-icon
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Zijn Solana en XRP beursfondsen nu aan de beurt? Bank legt uit

Foto: sdx15/Shutterstock

Gisteren werd het langverwachte nieuws aangekondigd over de goedkeuring van de Ethereum Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). In nieuwe berichtgeving heeft Standard Chartered Bank uitlatingen gedaan over eventuele nieuwe ETF’s. Deze beursgenoteerde fondsen zouden de cryptocurrencies Solana (SOL) en XRP (XRP) bevatten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer crypto ETF’s verwacht in 2025

Een analist van de Standard Chartered Bank verwacht dat de volgende stap voor de wereld van crypto nieuwe XRP en Solana beursfonden zijn. Geoffrey Kendrick, zoals de analyticus heet, verwacht deze derde en vierde soortgelijke investeringsmogelijkheden wel pas in het jaar 2025.

Kendrick is hoofd forex en digital assets research bij de bankgigant. In gesprek met The Block zei hij het volgende:

“Voor andere munten zullen de markten ook vooruitkijken naar hun uiteindelijke ETF-status, al is dit waarschijnlijk een verhaal voor 2025 en niet voor 2024.”

De recente goedkeuring van ETF’s voor ethereum (ETH) door de Securities and Exchange Commission (SEC) suggereert dat de SEC ethereum niet classificeert als een effect. Dit is een belangrijke ontwikkeling, aangezien het implicaties heeft voor andere cryptomunten die vergelijkbaar zijn met ether.

Volgens Geoffrey Kendrick geeft deze beslissing aan dat munten die vergelijkbaar zijn met ether mogelijk ook niet als effecten zullen worden beschouwd. Hiermee doelt hij op de juridische XRP-zaak die eerder werd onderzocht. Dit zou kunnen betekenen dat deze munten minder risico lopen om onderworpen te worden aan strenge reguleringen die gelden voor effecten.

“In verschillende gevallen is de kerntechnologie zo vergelijkbaar met ETH dat het moeilijk zou zijn voor de SEC om te beweren dat het effecten zijn, gezien de ETH-positie,” zei Kendrick. “De crypto-industrie lijkt nu politieke steun te hebben aan beide kanten van het gangpad.”

Advertentie

Amerikaanse staat geeft steeds meer steun aan crypto-industrie

De steun van de Verenigde Staten aan de crypto-industrie lijkt steeds groter te worden. De wet die door het Huis van Afgevaardigden is aangenomen hoeft alleen nog maar langs de Senaat voor definitieve goedkeuring. Kendrick noemde deze verschuiving van Amerika een “echt keerpunt”. Volgens hem is het niet de vraag of ze er komen, maar wanneer ze er komen.

Mede om die reden staat de het prijstarget voor bitcoin (BTC) nog altijd optimistisch. Kendrick verwacht dat de $150.000 richting het einde van het jaar volstrekt haalbaar is. De blijvende instroom in de ETF van zowel bitcoin als ethereum ziet hij dan ook positief in. Met de steun van de regelgevende instanties in Amerika lijkt het een rooskleurig jaar te gaan worden voor crypto.

“Een portefeuille met zowel BTC als ETH ETF’s is waarschijnlijk aantrekkelijk en de industrie is verder gevalideerd door de beslissing van de SEC over ETH”, sluit de analist af.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden
Advertentie