Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2019 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2019 17:27

's Werelds grootste veilingsite voor wapens gebruikt nieuwe ‘FreedomCoin’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
freedomcoin gunbroker icox

GunBroker.com, de grootste website ter wereld voor wapenveiling, voegt cryptocurrency toe als betaalmogelijkheid in de vorm van een nieuwe stablecoin genaamd FreedomCoin, zo meldt een persbericht op 29 januari.
De FreedomCoin is ontwikkeld door blockchain-bedrijf ICOx Innovations op de BitRail infrastructuur en is een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Volgens het persbericht voldoet de munt aan Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) eisen.

Dit is een van de eerste gevallen, waarvan ik op de hoogte ben, waar een conforme cryptocurrency de andere kostbare en tijdrovende betalingsopties echt kan vervangen, wat voor de gebruikers van GunBroker buitengewoon waardevol is. Met honderden miljoenen dollars die elk jaar op GunBroker.com worden verhandeld, kan dit mogelijk de meest in de detailhandel verwerkte cryptocurrency in de VS worden.

Aldus Bruce Elliot, president van ICOx Innovations. GunBroker.com is volgens het persbericht de grootste website ter wereld in de verkoop van vuurwapens. De site heeft zo’n 4,7 miljoen klanten en verwerkt jaarlijks zo’n $600 miljoen in transacties. CEO en CTO van Gunbroker.com, Steve F. Urvan, zegt in het persbericht:

Iedereen die wel eens een vuurwapen heeft gekocht, weet hoe moeilijk het kan zijn om met traditionele creditcardbedrijven en andere financiële instellingen om te gaan. Dankzij ICOx en BitRail kunnen we dit probleem nu vrijwel elimineren en een heel nieuw segment van liefhebbers van wapens en buitenactiviteiten blootstellen aan de wereld van digitale betalingen.

Stablecoins beginnen steeds populairder te worden. Bitspark kondigde gisteren aan de eerste stablecoin te hebben gelanceerd die gekoppeld is aan de Hong Kong dollar. De Winklevoss-tweeling kondigde in september hun eigen stablecoin aan: de Gemini dollar. Facebook zou naar verluidt ook aan een eigen stablecoin werken voor betalingen in WhatsApp.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie