Tim Kamp Tim Kamp
16/04/2024 15:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2024 13:34

14,8 biljoen shiba inu tokens verdampt in 24 uur tijdens cryptocrash

Shiba Inu-SHIB
shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
14,8 biljoen shiba inu tokens verdampt in 24 uur tijdens cryptocrash

Foto: alexgo.photography/Shutterstock

De wereld van crypto is altijd al een rollercoaster van ups en downs geweest. Ook de recente gebeurtenissen rondom memecoin shiba inu (SHIB) tonen aan dat de volatiliteit geen tekenen van afname vertoont.

Onlangs werd de cryptomarkt getroffen door een golf van liquidaties, waarbij maar liefst 14,8 biljoen shiba inu-tokens werden geliquideerd binnen een tijdsbestek van slechts 24 uur.

Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Memetoken toont volatiliteit in de cryptomarkt

In een dag tijd zijn er grote hoeveelheden shiba inu-tokens in rook opgegaan. De waarde vertegenwoordigde een slordige $3,63 miljoen. Dit komt neer op een enorm aantal van 14,8 biljoen SHIB-tokens dat geliquideerd is. Veel handelaren zijn hiermee dus centen verloren.

Liquidatie vindt plaats wanneer een trader in derivaten een voorspelling doet over de toekomstige prijsbeweging. Bij het innemen van een positie moet de handelaar een bepaald bedrag aan onderpand storten, dat dient als garantie voor de handel. Aan dit onderpand wordt een liquidatieprijs gekoppeld. Als de marktprijs van de crypto de liquidatieprijs bereikt, wordt de handelaar gedwongen zijn positie te sluiten en wordt het onderpand verkocht om eventuele verliezen te dekken.

De gegevens, afkomstig van CoinGlass, tonen maar weer eens de blijvende interesse in memecoins aan.

Shiba inu trok in maart de aandacht door enorme prijspieken neer te zetten in enkele uren tijd. Dat is op zijn zachts gezegd volatiel, iets waar memecoins nogal om bekend staan. Met handelsvolumes van honderden miljarden euro’s is shiba een van de meest populaire munten in de crypto-industrie.

Dit keer kwam SHIBA negatiever in het nieuws. In één dag resulteerde de neerwaartse druk op de prijs in een koersdaling van 12,17 procent. In de afgelopen week toont de munt een daling van 22 procent.

Advertentie

Shiba inu kent vallen en opstaan

Shiba inu is een memetoken die is vernoemd naar het gelijknamige Japanse hondenras, de shiba inu. De munt werd in augustus 2020 gelanceerd als een reactie op de populariteit van dogecoin (DOGE), een andere memetoken die ook een shiba inu-hond als mascotte heeft. Net als dogecoin werd shiba inu aanvankelijk niet serieus genomen door de meeste mensen in de wereld van crypto. Nu is de token bijna niet meer weg te denken uit de cryptowereld.

Opvallend is dat ondanks de besproken data en de bijbehorende koersdaling SHIB het niet eens zo slecht doet. Vooral het aantal grote transacties op het netwerk zijn aanzienlijk gestegen. Transacties met een waarde van meer dan $100.000 zijn in totaal toegenomen met 276,29 procent. Dit bracht het totale transactievolume op een indrukwekkende $212,56 miljoen.

Tot slot zijn ook het totale aantal transacties op het Shiba Inu-netwerk is gestegen. De blockchain van de memecoin zag een procentuele stijging van 5,62. Niet slecht dus, ondanks de koersbewegingen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie