Ivo Melchers Ivo Melchers
19/01/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 15:30

Nieuwe crypto investeerders kiezen veelal voor Shiba Inu

Nieuws
Shiba Inu lanza una versión beta para Shibarium llamada

Foto: Irina Vaneeva/Shutterstock

Shiba Inu was een erg geliefde cryptocurrency in de vorige bullmarkt. Wanneer je €100 had geïnvesteerd in SHIB op nieuwjaarsdag 2021, dan zou dat een jaar later een waarde hebben van maar liefst €40 miljoen. Een analyse van Nansen concludeert dat crypto investeerders de meme-coin tijdens de hardnekkige bearmarkt nog niet volledig hebben afgeschreven.

Crypto-crash niet veroorzaakt door Duitsland, maar korte termijn beleggers
Crypto-crash niet veroorzaakt door Duitsland, maar korte termijn beleggers

Shiba Inu wint populariteit

In de afgelopen zeven dagen was de Shiba Inu-token namelijk een favoriete aankoop onder de nieuw gefinancierde crypto-wallets. SHIB werd namelijk naar meer dan 12.000 nieuwe wallets gestuurd, waardoor het volgens Nansen de meest voorkomende cryptocurrency is dat op hun saldo verschijnt. Het is belangrijk om te vermelden dat stablecoins hierbij niet worden meegerekend. In de afgelopen week zagen deze portefeuilles $56 miljoen aan SHIB-instroom.

Deze wallets worden echter niet noodzakelijkerwijs beheerd door nieuwe SHIB-kopers; velen kunnen pass-through wallets zijn van veteranen in crypto-trading. Desondanks verscheen Shiba Inu nog altijd veel meer in deze nieuwe wallets dan andere cryptomunten.

Eerder kon je al in het altcoin nieuws lezen dat Shiba Inu, naast bitcoin (BTC) en dogecoin (DOGE), één van de meest populaire crypto was van 2022. SHIB wist namelijk de tweede plek te bemachtigen in de lijst van meest gezochte cryptovaluta van het afgelopen jaar.

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, maakte ongeveer een maand geleden tevens bekend dat Shiba Inu bij de drie meest bekeken cryptovaluta hoort van de afgelopen twaalf maanden. Naast SHIB maakten bitcoin en ethereum (ETH) ook deel uit van de top drie.

Advertentie

Enorme stijging BONK

Onlangs kon je lezen dat er wederom een nieuwe meme-coin bij is gekomen die in een korte periode flink aan populariteit heeft gewonnen. Bonk (BONK), ook wel de eerste ‘Solana Dog Coin’, is gebaseerd op de meme van de Shiba Inu-hond. Volgens Coingecko is de token sinds 29 december te verhandelen en inmiddels al met een paar duizend procent gestegen. Alles wijst er dus op dat meme-coins nog altijd populair blijven onder crypto investeerders.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie