Ivo Melchers Ivo Melchers
19/01/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 15:30

Nieuwe crypto investeerders kiezen veelal voor Shiba Inu

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu lanza una versión beta para Shibarium llamada

Foto: Irina Vaneeva/Shutterstock

Shiba Inu was een erg geliefde cryptocurrency in de vorige bullmarkt. Wanneer je €100 had geïnvesteerd in SHIB op nieuwjaarsdag 2021, dan zou dat een jaar later een waarde hebben van maar liefst €40 miljoen. Een analyse van Nansen concludeert dat crypto investeerders de meme-coin tijdens de hardnekkige bearmarkt nog niet volledig hebben afgeschreven.

Shiba Inu haalt miljoenen op om nieuw crypto-netwerk te bouwen
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Shiba Inu wint populariteit

In de afgelopen zeven dagen was de Shiba Inu-token namelijk een favoriete aankoop onder de nieuw gefinancierde crypto-wallets. SHIB werd namelijk naar meer dan 12.000 nieuwe wallets gestuurd, waardoor het volgens Nansen de meest voorkomende cryptocurrency is dat op hun saldo verschijnt. Het is belangrijk om te vermelden dat stablecoins hierbij niet worden meegerekend. In de afgelopen week zagen deze portefeuilles $56 miljoen aan SHIB-instroom.

Deze wallets worden echter niet noodzakelijkerwijs beheerd door nieuwe SHIB-kopers; velen kunnen pass-through wallets zijn van veteranen in crypto-trading. Desondanks verscheen Shiba Inu nog altijd veel meer in deze nieuwe wallets dan andere cryptomunten.

Eerder kon je al in het altcoin nieuws lezen dat Shiba Inu, naast bitcoin (BTC) en dogecoin (DOGE), één van de meest populaire crypto was van 2022. SHIB wist namelijk de tweede plek te bemachtigen in de lijst van meest gezochte cryptovaluta van het afgelopen jaar.

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, maakte ongeveer een maand geleden tevens bekend dat Shiba Inu bij de drie meest bekeken cryptovaluta hoort van de afgelopen twaalf maanden. Naast SHIB maakten bitcoin en ethereum (ETH) ook deel uit van de top drie.

Advertentie

Enorme stijging BONK

Onlangs kon je lezen dat er wederom een nieuwe meme-coin bij is gekomen die in een korte periode flink aan populariteit heeft gewonnen. Bonk (BONK), ook wel de eerste ‘Solana Dog Coin’, is gebaseerd op de meme van de Shiba Inu-hond. Volgens Coingecko is de token sinds 29 december te verhandelen en inmiddels al met een paar duizend procent gestegen. Alles wijst er dus op dat meme-coins nog altijd populair blijven onder crypto investeerders.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie