Erik Juffermans Erik Juffermans
17/04/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2023 13:00

Shiba Inu en deze 3 crypto krijgen het vertrouwen van Binance

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Hoeveel moet je nu in Shiba Inu investeren om miljonair te worden?

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Mooi nieuws voor de beroemde ‘memecoin’ shiba inu (SHIB). Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, haalt SHIB per 18 april uit de zogenaamde ‘innovation zone’ van de exchange. Dat betekent dat SHIB verhandelbaar zal zijn op het reguliere handelsplatform van Binance.  Dat geldt overigens niet alleen voor shiba inu, maar ook voor frax share (FXS), trust wallet token (TWT) en 1inch (1INCH).

Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Wat is de Binance innovation zone?

De innovation zone van Binance is een deel van het platform waar gebruikers nieuwe en innovatieve projecten kunnen verhandelen die als extra riskant worden gezien. Wanneer projecten hun waarde bewijzen en aan de hoge standaarden van Binance voldoen, kunnen ze uit de innovation zone worden gehaald.

Meerdere criteria zijn betrokken bij dit proces. Zo wordt er door het Binance team gekeken naar de mensen achter een project, de ontwikkeling, het handelsvolume, de liquiditeit en de algemene stabiliteit. Als het aan Binance ligt voldoen de bovenstaande cryptovaluta nu aan alle eisen. 

Shiba Inu heeft grootste plannen

Zoals gezegd is shiba inu een memecoin. Althans, zo begon het project. Inmiddels lijkt SHIB die reputatie van zich af te willen schudden en serieus genomen te willen worden als blockchain. Zo zal binnenkort Shibarium worden gelanceerd, een layer-2 oplossing die het ecosysteem van Shiba Inu moet verbeteren door snellere transacties tegen lagere kosten aan te bieden.

Shiba Inu wil zich vooral gaan focussen op Web3 en gaming, en de ‘go-to’ blockchain worden voor deze sectoren. Op 11 maart werd de bètaversie van Shibarium al gelanceerd. Dit testnet, genaamd Puppynet, onderging begin deze maand al verhoogde activiteit. 

Testnets, zoals Puppynet, zijn kopieën van blockchains die de activiteit op het primaire netwerk na bootsen en zijn ontworpen voor testdoeleinden. Het geeft ontwikkelaars de kans om eventuele problemen op te lossen en netwerkactiviteit te monitoren voorafgaand aan de officiële lancering.

Shibarium moet Shiba Inu officieel op de kaart gaan zetten als een echte blockchain. Wanneer de langverwachte release precies zal gaan plaatsvinden is nog niet bekend. De bètaversie lijkt in ieder geval vooralsnog een succes te zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie