Wessel Kersting Wessel Kersting
05/05/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 17:15

Shiba inu kan eindelijk in metaverse gebruikt worden

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba inu kan eindelijk in metaverse gebruikt worden

Foto: salarko/Shutterstock

Woensdag kondigde het Shiba Inu (SHIB) team via Twitter aan dat de SHIB-token nu ook gebruikt kan worden voor het minten van stukken land in de nieuwe metaverse van Shiba, genaamd SHIB: The Metaverse. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Onroerend goed in de SHIB metaverse

In totaal worden er 100.959 stukken land verkocht voor deze metaverse. In eerste instantie was het alleen mogelijk om stukken land te kopen door middel van ethereum (ETH), maar nu dus ook door middel van SHIB. Gebruikers die hun stukken land met SHIB kopen krijgen ook speciale mogelijkheden om hun land op verschillende manieren aan te passen.

Onroerend goed eigenaren in de SHIB metaverse kunnen ook door middel van deze stukken land een passief inkomen genereren. Dit kunnen zij doen door in-game grondstoffen en andere beloningen te verzamelen. Hoe dit precies gaat werken is echter nog onduidelijk.

Deze stukken land van de SHIB metaverse zullen in verschillende fases worden uitgegeven. In de eerste fase op 13 april werden er 36.431 stukken vrijgegeven. Deze stukken land werden verdeeld onder vier verschillende zeldzaamheidswaarde: Silver Fur, Gold Tail, Platinum Paw en tot slot de Diamond Teeth. Deze verschillende categorieën werden ook voor verschillende prijzen verkocht. De goedkoopste stukken grond waren 0,2 ETH en de duurste 1 ETH. 

Advertentie

Shiba Inu groeit uit tot volwaardig ecosysteem

Waar het project bij de lancering vrijwel geen usecase had en eigenlijk enkel gedreven werd door hype die bijvoorbeeld door Elon Musk werd veroorzaakt, zien we nu toch dat het Shiba ecosysteem serieuze vormen aan begint te nemen. Het ecosysteem ondersteund bijvoorbeeld non-funbile tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde finance (DeFi) middels ShibaSwap.

Verder vallen er ook nog andere cryptocurrencies onder deze paraplu, namelijk LEASH en BONE, waarvan ontwikkelaars aangeven dat deze tokens nog een belangrijke rol zullen spelen in het metaverse project. Op het moment krijgen investeerders die LEASH hebben vastgezet prioriteit bij het bieden op stukken land en kan de BONE token gebruikt worden voor de governance van het Shiba ecosysteem. Hiermee kunnen investeerders dus stemmen op verschillende voorstellen die worden gedaan om het ecosysteem en de metaverse te verbeteren.

SHIB: The Metaverse zal worden ontwikkeld in Shibarium, een opkomende layer-2 schaalbaarheidsoplossing voor SHIB. Een openbare test voor Shibarium zal in de aankomende maanden beschikbaar worden gesteld, samen met een openbare beta fase die zal volgen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie