Erik Juffermans Erik Juffermans
18/08/2023 13:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2023 13:00

Shiba Inu oprichter ontkent Shibarium problemen, dreigt met rechtszaak

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu oprichter ontkent Shibarium problemen, dreigt met rechtszaak

Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

Eergisteren lanceerden de Shiba Inu (SHIB) ontwikkelaars Shibarium, het layer-2 netwerk op Ethereum (ETH). De langverwachte lancering van Shibarium leek snel uit te monden in een drama van gigantische proporties. Zo ligt het netwerk na de lancering nog steeds stil en bleek er bijna 2 miljoen dollar aan assets van gebruikers ergens vast te zitten. De ontwikkelaars van Shibarium menen echter dat er niks aan de hand is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Shiba Inu Layer-2 lancering loopt in de soep

Als we de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, Shytoshi Kusama, mogen geloven is alles in orde: “Er was geen probleem met de bridge en alle assets van gebruikers zijn veilig,” aldus Kusama in een blogartikel. Hij doelt op de 1,8 miljoen dollar aan crypto die gisteren vast leken te zitten in een bridge om assets naar Shibarium te sturen.

Er verscheen zelfs een screenshot online van een vermeend bericht van Kusama: “We hebben het zwaar verkloot. We kunnen de ETH niet terugkrijgen,” aldus het bericht. Volgens Kusama is dit dus allemaal flauwekul. Hij zegt zelfs dat de screenshot nep is; hij zou nooit een dergelijk bericht hebben verstuurd.

Kusama is inmiddels kwaad over de screenshot. In een ander blogartikel dreigt hij juridische stappen te ondernemen:

De nepscreenshot die vandaag is geplaatst, veroorzaakte ongelooflijke schade. Ik beoordeel momenteel de schade en zal een beroep doen op Twitter om de dader te helpen identificeren, zodat deze voor de rechter kan worden gebracht. Dergelijke aanvallen op ons systeem door kwaadwillenden worden niet getolereerd. 

Nog steeds niet overtuigd? We blijven bij de verklaring dat de fondsen die in de brug zijn “gepauzeerd” veilig zijn en hebben er daarom voor gekozen om het volledige bedrag van $2 miljoen dollar te “verzekeren” voor het geval er een probleem is nadat Shibarium opnieuw is opgestart.

Shibarium netwerk ligt nog steeds stil

Volgens Kusama ondervond de Shibarium lancering slechts problemen door “network congestion”. In andere woorden: het netwerk liep vast door de enorme toestroom van gebruikers.

“De technische problemen lagen niet aan Shibarium. Het lag aan de gigantische toevoer van transacties en nieuwe gebruikers vlak na de lancering van Shibarium.”

Aldus Kusama. Binnen een half uur kreeg het Shibarium netwerk 160 miljoen verwerkingen op zijn dak. Het netwerk is echter ontworpen om per maand 400 miljoen verwerkingen te voltooien. Het werd het netwerk dus wellicht simpelweg allemaal een beetje te veel. Als we Kusama mogen geloven hoeven shiba inu fans dus geen zorgen te maken. Echter ligt de Shibarium blockchain nog altijd stil. Inmiddels werd de laatste transactie meer dan 24 uur geleden verwerkt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie