Roy van Krieken Roy van Krieken
28/12/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2021 13:05

Shiba Inu populairste crypto van 2021 op CoinMarketCap

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba_Inu_populairste_crypto_van_2021_op_CoinMarketCap

Foto: dennizn/Shutterstock.com

2021 was een uitstekend jaar voor de meeste cryptocurrencies, maar de meme-coin Shiba Inu deed het wel heel bijzonder. De groei van deze crypto was ronduit absurd te noemen en kortstondig belandde SHIB zelfs in de top 10 van grootste cryptocurrencies. De hype rondom het project was enorm groot. Zelfs zo groot dat Shiba Inu de meest populaire coin was op de crypto tracking website CoinMarketCap.

3x goed nieuws voor Shiba Inu & Nederlanders krijgen gratis SHIB
3x goed nieuws voor Shiba Inu & Nederlanders krijgen gratis SHIB

CoinMarketCap

De Shiba Inu gemeenschap is in een korte tijd exponentieel gegroeid. Een tijdje terug werd zelfs de magische mijlpaal van 1 miljoen SHIB holders behaald. Sinds de all-time high is de hype enigszins verminderd, maar nog altijd heeft SHIB in een speciaal plekje in de harten van veel crypto investeerders.

CoinMarketCap heeft via het social media platform Twitter bekend gemaakt wat de meest populaire coins waren waar mensen naar hebben gezocht. Verrassend is dat niet bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) op nummer 1 staat, maar dat deze prestigieuze plek in handen is van Shiba Inu.

Maar liefst 188 miljoen keer is de pagina van Shiba inu op CoinMarketCap in 2021 bezocht. De koning der cryptocurrencies, bitcoin, moest genoegen nemen met een tweede plek. Bitcoin werd slechts 145 miljoen keer opgezocht.

Meme-coins

Het is opmerkelijk, maar niet geheel verrassend dat Shiba Inu zo populair was op CoinMarketCap. 2021 was duidelijk het jaar van de meme-coins. Niet alleen Shiba Inu doet het namelijk goed, ook dogecoin (DOGE) staat op plek 3 in de ranglijst van CoinMarketCap.

Een jaar geleden was het concept van meme-coins nog totaal onbekend. Niemand zou destijds kunnen vertellen wat dit nou precies inhoudt. Vandaag de dag zijn meme-coins niet meer weg te denken uit de wereld van cryptocurrencies. Het zijn zelfs vaak de eerste crypto projecten waar nieuwe investeerders mee in aanraking komen.

Het lijkt er dan ook niet op dat dit in 2022 anders zal zijn. Bestaande meme-coins zoals dogecoin en shiba inu zullen niet snel in de vergetelheid geraken en nieuwe meme-coins zullen in een rap tempo uit de grond gestampt worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie