Rico Engelbarts
29/12/2018 14:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2018 14:17

Wall Street Journal: crypto beweegt mee met traditionele markt dankzij institutioneel geld

Nieuws

Een artikel in de Wall Street Journal (WSJ) van gisteren 28 december dat verwijst naar data van onderzoeksbureau Excalibur Pro Inc. beweert dat Bitcoin (BTC) in de afgelopen dagen een hoge correlatie genoot met traditionele markten.
Zo werd BTC in de afgelopen week tegen een 0,84 correlatie met goud verhandeld (-1 duidt op een volledige inversie en vice versa voor +1). Bovendien werd BTC verhandeld tegen een correlatie van 0,77 met de Volatility Index (VIX) van de Chicago Board of Options Exchange (CBOE), een referentie-index voor de volatiliteit van de aandelenmarkt in de Verenigde Staten.
Volgens de WSJ is deze sterke correlatie nogal verrassend. De krant geeft hiervoor wel enkele mogelijke verklaringen, waaronder de gerapporteerde toestroom van institutioneel geld in de cryptocurrency ruimte. De WSJ duidt als voorbeeld op de groei van het OTC ETF (Over-The-Counter Exhange-Traded fund) van Grayscale Investments, de ‘Bitcoin Investment Trust’. Volgens de WSJ beheert het fonds momenteel zo’n $900 miljoen.
Een tweede reden voor de sterke correlatie is de grote hoeveelheid aan venture capital investeerders die tot de sector toetreden. De WSJ meldt dat VC-investeringen in de sector sterk gegroeid zijn, van zo’n $96 miljoen in 2013 naar $2 miljard rond eind 2017. Het artikel geeft echter geen recentere gegevens.
Er is nog steeds sprake van ontwikkelingen die traditioneel kapitaal naar de cryptocurrency sector trekken. Dit betreft voornamelijk het opbouwen van handelsdiensten en infrastructuur met naleving van wet- en regelgeving; de komst van crypto-futures, en de mogelijke lancering van een cryptocurrency-ETF.
Dit sentiment werd recentelijk ook nog gedeeld door Spencer Bogart, partner bij Blockchain Capital (een van de grootste crypto-VC firma’s). Bogart benoemde de vele projecten die in het verschiet liggen, waaronder de lancering van de Bitcoin-futures van Bakkt, de lancering van crypto-activiteiten van investeringsgigant Fidelity en de aanhoudende toestroom van grote investeerders zoals Yale, Harvard en Stanford.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie