Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/10/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2020 09:55

Aantal bitcoins (BTC) op exchange wallets neemt verder af, bereikt meerjaarlijks dieptepunt

Nieuws
Aantal bitcoins (BTC) op exchange wallets neemt verder af, bereikt meerjaarlijks dieptepunt

Volgens de data van Glassnode heeft het totaal aantal bitcoin (BTC) op exchanges een nieuw dieptepunt bereikt. De laatste keer dat dit totaal aantal op de teller stond was in november 2018. De data toont aan dat het hoogtepunt op 11 februari was, 2.97 miljoen BTC stond toen vast in exchange wallets. Sinds die dag is het totaal aantal eigenlijk alleen maar gedaald. De totale daling bevat ongeveer 13%.
De exchanges liggen de laatste tijd wat onder vuur, verschillende exchanges zijn gehackt en gebruikers vrezen voor het verlies van hun assets. Veel bitcoin holders kiezen er daarom voor om zelf hun bitcoin op te slaan en de private keys in eigen handen te houden. Dit kan ook betekenen dat er meer lange termijn holders bijgekomen zijn.
De groeiende populariteit van decentralized finance (DeFi) draagt volgens data van DeFi Pulse bij aan de opname van bitcoin uit exchange wallets. Het totaal aantal bitcoin wat opgeslagen zit in het bitcoin Lightning Network is het afgelopen jaar fors gestegen.
Het totaal aantal bitcoin wat is omgezet naar ethereum (ETH) is ook fors gestegen de afgelopen maanden. Er zijn meer investeerders dan ooit te voren die hun geld willen vastzetten in DeFi apps. Momenteel zitten er 92.583 bitcoins gewrapped als ERC-20 tokens, dit totaal blijft nog steeds groeien.
Ook het aantal RenBTC, een token versie van bitcoin op de Ren blockchain nam fors toe. In slechts drie maanden tijd steeg het aantal renBTC van 1.161 naar 23.200.
Onlangs verscheen er ook nieuws waarin de cryptocurrency-exchange en derivatenplatform een aanklacht ontving. Er hebben mogelijk criminele activiteiten plaatsgevonden op de beurs. Het gevolg hiervan was dat investeerders massaal bitcoin van de exchange afhalen. Binnen 24 uur tijd werd er ruim 22.300 BTC van de exchange gehaald.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie