Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

BBC-journalist bewaart private key in Gmail-concepten, verliest €27.500 aan ethereum (ETH)

De cryptocurrency-wereld brengt een hoop goede dingen en mooie kansen voor veel mensen. Echter kan het af en toe ook heel hard zijn, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerd artikel van de BBC. In het artikel legt de journalist Monty Munford uit hoe hij voor maar liefst £25.000 (ongeveer €27.500) aan ethereum (ETH) verloor.

Munford schrijft in het artikel dat hij in het midden van 2018 besloot in ethereum te investeren nadat hij had gezien hoe bitcoin (BTC) naar de $20.000 steeg eind 2017. Hij hoopte dat de investering hem op de langere termijn wat op zou brengen, eventueel als extraatje voor zijn pensioen.

- Advertentie -

Toen hij eenmaal zijn ethereum had gekocht moest hij kiezen waar hij de ETH wilde bewaren; op een cryptocurrency exchange of een eigen cryptocurrency wallet. Gezien de vele hacks van exchanges waarover Munford had gelezen besloot hij voor een wallet te kiezen, myetherwallet.com om precies te zijn.

Om zijn ethereum zo goed mogelijk te beschermen besloot hij zijn private key uit te printen. Echter maakte hij daarnaast nog een beslissing waardoor hij uiteindelijk al zijn ethereum verloor. Zo schrijft Munford:

Ik kreeg de opdracht om mijn private key op te schrijven en veilig op te slaan bij andere financiële documenten. Ik mocht het nooit aan iemand laten zien of verliezen.

Dus ik heb het uitgeprint, maar ook de noodlottige beslissing genomen om het in mijn Gmail-concepten op te slaan, zodat ik het kon kopiëren en plakken wanneer ik een transactie moest doen in plaats van het elke keer over te moeten typen.

Nadat de cryptocurrency koersen eind 2018 begonnen te dalen dacht Munford dat het tijd was om een deel van zijn ethereum te verkopen. Toen hij dat echter probeerde te doen zag hij dat de £25.000 aan ethereum volledig waren verdwenen. De ETH zou naar Binance-wallets zijn overgemaakt door de daders.

Uit het verhaal van Munford blijkt maar weer dat je geen grote hoeveelheden cryptocurrency in een zogenaamde ‘hot wallet’ moet bewaren. Echter was het besluit van Munford om de belangrijke private key in zijn Gmail-concepten te bewaren nog onverstandiger. Een fout die hij waarschijnlijk nooit meer zal maken!

Munford heeft aangifte gedaan bij de Britse politie en een melding gemaakt bij Binance. Dit heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Hoe de daders precies bij zijn private key zijn gekomen is onduidelijk.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.179,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.208,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.233,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.236,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.265,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.179,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.208,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.233,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.236,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.265,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...