Ivo Melchers Ivo Melchers
09/11/2022 13:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 13:20

Binance-CEO deelt twee belangrijke lessen na FTX-drama

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/askarim

Er zijn weinig mensen die hadden voorspeld dat de drama rondom cryptocurrency exchange FTX op deze manier zou gaan eindigen. Het leek er even op dat Binance en FTX verwikkeld waren geraakt in een tweezijdig conflict, maar gisteren bleek dat de waarheid anders was. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), maakte namelijk op Twitter bekend dat zij van plan zijn om FTX in zijn geheel over te gaan nemen.

CZ heeft een ­non-binding letter of intent getekend, wat wil zeggen dat er contractueel is vastgelegd dat Binance de intentie heeft om FTX te kopen. Aangezien het ‘non-binding’ is, is Binance echter nog niet wettelijk verplicht om de deal door te laten gaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX liquiditeitscrisis

CZ heeft op Twitter ‘’twee grote lessen’’ gedeeld omtrent de liquiditeitscrisis bij FTX.

De eerste les houdt in dat het onderpand van een bedrijf niet zou mogen bestaan uit een token dat het zelf heeft gecreëerd. Binance heeft ook zijn eigen token genaamd Binance Coin (BNB). Echter heeft CZ zijn volgers gerustgesteld dat Binance zijn eigen BNB nooit heeft gebruikt als onderpand. Ook heeft hij aangegeven dat Binance nooit schulden op zich heeft genomen. Het begint er steeds meer op te lijken dat Binance de meest veilige exchange is van de crypto-industrie.

De tweede les die CZ zijn volgers wilt meegeven na de ondergang van FTX is dat crypto-bedrijven niet zouden moeten lenen en in plaats daarvan moeten kiezen voor het aanhouden van grote reserves.

Exchanges moeten veiliger worden, aldus CZ

Naar aanleiding van de tweede les heeft CZ aangegeven dat alle crypto exchanges volgens hem aan ‘’proof-of-reserves’’ zouden moeten doen. Dit houdt in dat handelsplatformen volledig transparant zouden maken hoeveel bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies ze hebben. Hij geeft aan dat zijn eigen platform binnenkort gaat beginnen met proof-of-reserves.

Volgens CZ zouden crypto exchanges, in tegenstelling tot traditionele banken, niet gebruik moeten maken van fractioneel bankieren. Dit houdt in dat je slechts een deel van de toevertrouwde middelen in direct beschikbare vorm aanhoudt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie