Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2021 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2021 06:15

Binance CEO zegt dat Amerikaanse tak van de bitcoin (BTC) exchange binnen 3 jaar beursgang zal maken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO zegt dat Amerikaanse tak van de bitcoin (BTC) exchange binnen 3 jaar beursgang zal maken

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance.US, de Amerikaanse tak van de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, gaat wellicht binnen drie jaar nog beursgang maken. Dat zegt Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao in een interview met The Information, gepubliceerd op 1 september.

Zhao zegt dat Binance.US in de voetstappen van Coinbase zal volgen. Coinbase maakte in april van dit jaar beursgang met een recorddebuut van maar liefst $100 miljard. Of Binance.US over drie jaar beursgang maakt hangt ook van de cryptocurrency markt af, zegt CZ:

“Dus als het bedrijf de komende drie jaar consequent kan groeien, dan zou drie jaar voldoende moeten zijn voor een beursgang. Als er een langdurige bear markt is voor, ik weet het niet, misschien drie of vijf jaar, dan kan het iets langer duren.”

Zhao meldt daarnaast dat Binance.US eerst in de komende twee maanden een grote financieringsronde zal afsluiten die zijn controle over het bedrijf zal reduceren. Binance lag deze zomer onder vuur, veel regelgevers en toezichthouders hadden waarschuwing afgegeven tegen de bitcoin (BTC) beurs, zo ook De Nederlandsche Bank.

CZ zegt dat hij veel vertrouwen heeft dat Binance dit zal overleven en meldt verder dat de exchange het afgelopen jaar maar liefst zo’n $800 miljoen tot $1 miljard aan winst had geboekt. CZ meldde eerder dit jaar dat hij een beursgang voor Binance zelf niet nodig acht.

De CEO meldde daarnaast gisteren op CEO dat de crypto-beurs een steeds groter marktaandeel bezit van de crypto markt, namelijk 70,1%. In vergelijking zit Coinbase op 9%, FTX op 5,7% en Kraken op 3,7%.

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat de totale marktkapitalisatie van alle beursgenoteerde cryptocurrency bedrijven dit al meer dan verviervoudigd is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie