Timo Bult Timo Bult
10/08/2019 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:34

Binance geeft lijst met 30 cryptocurrencies die het mogelijk toevoegt aan Binance US

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance_geeft_lijst_met_30_cryptocurrencies_die_het_mogelijk_toevoegt_aan_amerikaans_platform

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

In juni kondigde een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Binance, aan dat het zijn deuren zal sluiten in de Verenigde Staten. Echter zal het ook een op de VS gerichte exchange gaan openen in samenwerking met BAM. Lang was onzeker welke cryptocurrencies beschikbaar zullen zijn op deze exchange. Binance geeft na twee maanden eindelijk duidelijkheid in een Medium-artikel.
Binance besloot zijn deuren in de VS te sluiten nadat het steeds lastiger bleek te worden om aan de Amerikaanse wetgeving te voldoen. Het besloot daarom een speciale exchange te openen voor Amerikanen waarop alleen cryptocurrencies te verhandelen zullen zijn die aan de wetgeving voldoen. Zo stelt het in het artikel:

Binance US streeft ernaar een betrouwbare en efficiënte marktplaats te zijn voor een rijke selectie van hoogwaardige digitale activa, zodat onze gebruikers deel kunnen uitmaken van de open en concurrerende markt die projecten ontdekt met echt nut

Lang was er onduidelijkheid welke cryptocurrencies er over zullen blijven op Binance US. Maar nu geeft de exchange iets meer duidelijkheid. In het artikel geeft Binance een lijst van 30 cryptocurrencies die het gaat beoordelen:

ADA, ATOM, BAT, BCHABC, BNB, BTC, DASH, EOS, ETC, ETH, HOT, IOTA, LINK, LOOM, LTC, MANA, NANO, NEO, PAX, REP, RVN, TUSD, USDC, USDT, VET, WAVES, XLM, XRP, ZIL, ZRX,

Opvallend zijn de grote namen zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC). Deze cryptocurrencies lijken dus niet vanzelfsprekend onderdeel te zijn van het nieuwe platform. Binance zal de 30 cryptocurrencies gaan beoordelen middels het “Digital Asset Risk Assessment Framework” om onder andere te kunnen bepalen of een project ook daadwerkelijk iets toevoegt of niet.
Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie