Roy van Krieken Roy van Krieken
03/04/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2022 19:04

Binance haalt voormalig Microsoft topman binnen als CTO

Nieuws
Binance haalt voormalig Microsoft topman binnen als CTO

Foto: Salarko/Shutterstock

De grootste crypto exchange ter wereld Binance heeft een behoorlijke nieuwe slag geslagen, zo blijkt uit een blogpost die de exchange onlangs online plaatste. Binance lijkt ongeveer een maand geleden namelijk Rohid Wad als Chief Technology Officer binnengehaald te hebben. Wad was eerder Engineering Director bij Facebook en Google. Bij Microsoft speelde hij een belangrijke rol bij de oprichting en ontwikkeling van Microsoft Teams en Skype.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen

Binance exchange

In een blogpost onthulde Binance dat Wad sinds een maand de CTO is en de taak krijgt om schaalbare en snelle Web 3.0 diensten en oplossingen te ontwikkelen. Verder zal Wad verantwoordelijk zijn voor het bewaken van de veiligheid, stabiliteit en liquiditeit van de exchange. In zijn nieuwe rol zal de voormalige Microsoft-executive Binance helpen te voldoen aan de wettelijke vereisten in binnen de crypto industrie.

In een aparte post op LinkedIn erkende Wad dat het potentieel dat door Web3 wordt gepresenteerd immens is, vandaar de beslissing om zich bij Binance aan te sluiten. 

“Hoewel we nog in de beginfase zitten, zijn er al technologieën die deze inefficiënties drastisch zouden kunnen vereenvoudigen. Web3 is spannend en ik ben super enthousiast om bij Binance het wereldwijde tech team te gaan leiden. Web3 groeit snel en ons team ook. We hebben honderden engineering en product functies open over de hele wereld,”

Web 3.0 komt op stoom

Het lijkt erop dat Binance, een handelsplatform als het Nederlandse SATOS, een koers is ingeslagen van serieuze Web 3.0 adoptie. Voorheen werden al andere Web 3.0 specialisten, zoals Mayur Kamat, aangenomen om Binance te helpen bij het ontwikkelen van Web 3.0 diensten. Kamat kreeg de taak om met een productstrategie, routekaart te komen. Daarnaast zou hij massale adoptie van crypto en het verlagen van de toegangsdrempel tot Web3-technologie moeten stimuleren.. 

De focus op het inhuren van Web3-personeel benadrukt de race om het beste talent in opkomende technologie te krijgen. Met name het potentieel van de Metaverse en Web 3.0 heeft concurrentie gebracht voor toonaangevende techbedrijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie