Sander van Rijn Sander van Rijn
04/10/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2023 19:30

Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Nieuws
Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Het wereldwijd bekende Binance heeft de handen ineengeslagen met de Politie van Thailand om slachtoffers van cryptofraude te ondersteunen. Een gezamenlijke operatie stelt als doel om verschillende digitale activa terug te vorderen van vermeende oplichters.

Het Binance Investigations Team werkte nauw samen met het Cyber Crime Investigation Bureau (CCIB) en het Central Investigation Bureau (CIB) in Thailand. De cryptobeurs speelde een cruciale rol in deze operatie. Binance hielp bij het ontmantelen van criminele netwerken die gestolen geld verplaatsten via digitale activa.

Deze recente operatie, met de codenaam ‘Trust No One’, leidde tot de arrestaties van vijf belangrijke leden van een georganiseerde misdaadgroep. Er werd voor ruim $277 miljoen, ongeveer 10 miljard Thaise baht (THB), aan activa in beslag genomen.

Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel
Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel

Succesvolle arrestaties dankzij Binance

Politie Luitenant-kolonel Thanatus Kangruambutr, inspecteur bij de Cyber Crime Investigation Bureau (CCIB), prijst de bijdrage van Binance aan tijdens het onderzoek. Hij benadrukt dat de opkomst van cryptofraude in Thailand tot grote financiële schade leidt. Tevens verklaart hij dat de samenwerking met het onderzoeksteam van Binance leidde tot succesvolle arrestaties.

“Door snelle informatie-uitwisseling met belangrijke partners, waaronder het onderzoeksteam van Binance, resulteerde deze succesvolle operatie in arrestaties van de criminelen. Binance blijft een essentiële bondgenoot in onze strijd tegen oplichting en cybercriminaliteit.”

Naast deze operatie hielp Binance ook bij het onderzoek naar grootschalige cryptofraude door een internationale criminele organisatie. Dit resulteerde in arrestaties op 30 verschillende locaties en een inbeslagname van 16 miljoen THB, omgerekend ongeveer $444.000.

Advertentie

Binance helpt bij herstel van vertrouwen in crypto

Tigran Gambaryan, Chief Compliance Officer van Binance, benadrukt de toewijding van de cryptobeurs. Hij zegt dat Binance wereldwijd zal blijven samenwerken met autoriteiten om het vertrouwen in het ecosysteem van cryptocurrencies te herstellen.

In de afgelopen drie jaar heeft Binance meer dan 103.000 verzoeken van wetshandhavers verwerkt. Ondanks deze positieve initiatieven voor het bestrijden van cybercriminaliteit, komt Binance de afgelopen tijd niet heel goed voor de dag.

Deze week werd er opnieuw een aanklacht ingediend tegen ’s wereld grootste cryptobeurs. Deze keer heeft iemand uit Californië een rechtszaak aangespannen tegen Binance vanwege de geleden schade bij het omvallen van FTX.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie