Timo Bult Timo Bult
28/05/2021 12:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 12:55

Binance Smart Chain DeFi-exchange BurgerSwap ziet $7 miljoen verdwijnen na aanval

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance Smart Chain DeFi-exchange BurgerSwap ziet $7 miljoen verdwijnen na aanval

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Weer een op de Binance Smart Chain (BSC) gebaseerd decentralized finance (DeFi) project is getroffen door een aanval. De hacker wist meer dan $7 miljoen buit te maken middels een zogenoemde flash loan aanval op BurgerSwap. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

BurgerSwap is een DeFi-applicatie gebouwd op BSC en laat gebruikers tokens omwisselen, of swappen, voor andere BSC-tokens. Daarnaast ontvangen gebruikers een vergoeding wanneer zij liquiditeit verlenen voor het platform en zijn gebruikers.

De aanval vond op 28 mei plaats. International Hamburger Day verloopt dus niet zo lekker voor BurgerSwap. De hacker maakte een eigen Fake Coin en creëerde een routing van BURGER, de native token van BurgerSwap, naar Fake Coin en vervolgens naar Wrapped Binance coin (WBNB). Door een aantal handelingen wist de hacker vervolgens de prijs te manipuleren.

Dit is wat de hacker buit wist te maken:

  • 4.4k WBNB ($1.6M)
  • 22k BUSD ($22k)
  • 2.5 ETH ($6.8k)
  • 1.4M USDT ($1.4M)
  • 432k BURGER ($3.2M)
  • 142k xBURGER ($1M)
  • 95k ROCKS

De totale buit komt hiermee neer op iets meer dan $7 miljoen op het moment dat de aanval plaatsvond. Zoals gezegd is het niet de eerste keer dat hackers de flash loan functie misbruiken. Enkele dagen geleden zagen we Bogged Finance en PancakeBunny hetzelfde overkomen. Beide zijn tevens op BSC gebouwd.

BurgerSwap meldt in een tweet vandaag dat het later met een gedetailleerd compensatieplan komt om de schade te vergoeden.

De prijs van BURGER lijkt ondanks de aanval redelijk stand te houden. Vaak is te zien dat het native token van een platform na een dergelijke aanval hard onderuit gaat. BURGER is in prijs gedaald, maar deed dit met eenzelfde snelheid als de rest van de markt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie