Timo Bult Timo Bult
06/06/2022 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2022 13:01

Binance steunt The Weeknd’s eerste ‘crypto wereldtournee’

icon-nft
NFT nieuws
Binance steunt The Weeknd's eerste 'crypto wereldtournee'

Foto: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Crypto exchange Binance en de beroemde artiest The Weeknd slaan de handen ineen. Binance zal de artiest namelijk sponsoren tijdens zijn aankomende After Hours ‘Til Dawn wereldtournee. Ook zullen natuurlijk non-fungible tokens (NFT’sonderdeel zijn van de samenwerking.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Binance: “Eerste crypto-powered tournee”

Binance kondigde de samenwerking onlangs aan in een aankondiging op zijn website. In de aankondiging valt te lezen dat dit “de eerste wereldtournee is waarin Web 3.0 technologie een verbeterde fanervaring biedt.”

De tour van The Weeknd begint op 8 juli en op 3 en 4 oktober zou hij in de Ziggo Dome in Amsterdam staan. Deze concerten zijn echter vorig jaar afgelast als gevolg van de pandemie. Onduidelijk is waar en wanneer The Weeknd in Nederland te zien zal zijn.

In samenwerking met de Canadese community incubator HXOUSE zullen exclusieve NFT’s omtrent de tournee gemaakt worden. Onderdeel hiervan zijn bijvoorbeeld NFT’s die enkel concertgangers zullen kunnen claimen. Deze NFT’s zullen hen daarnaast een unieke fanervaring bieden, aldus Binance.

Binance doneert $2 miljoen aan VN Voedselprogramma

Naast de NFT’s zal Binance $2 miljoen aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties doneren. The Weekend richtte eerder dit jaar namelijk het XO Humanitarian Fund op dat het voedselprogramma helpt met zijn hulpoperaties.

En ook hier zullen NFT’s weer een rol spelen. Binance en The Weeknd zullen een speciale collectie uitbrengen waarin het wereldvoedselprogramma centraal staat. 5% van de opbrengsten uit de verkoop van deze digitale tokens zullen rechtstreeks naar het fonds van The Weeknd stromen.

Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van handelsvolume. De gele reus heeft een groot aantal initiatieven binnen de crypto-sector, waaronder ook een eigen NFT-handelsplatform. Het is de eerste keer dat het een dergelijke samenwerking aangaat met een artiest.

Advertentie

Binance registreert zich in Nederland

Binance is dus een enorm populaire exchange wereldwijd. Echter kreeg het vorig jaar te maken met kritiek vanuit toezichthouders in Europa. Daarom probeert het handelsplatform nu langzaam aan alle eisen te voldoen en weet het ook belangrijke vergunningen te bemachtigen in verschillende Europese landen.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat Binance ook in Nederland op het punt staat een vergunning te verkrijgen van de Nederlandsche Bank (DNB).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie