Roy van Krieken Roy van Krieken
29/04/2022 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2022 17:44

Binance weert familieleden van Kremlin functionarissen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance weert familieleden van Kremlin functionarissen

Foto: Hivaka/Shutterstock

Terwijl de Russische invasie van Oekraïne inmiddels al zo’n drie maanden aan de gang is, heeft de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, besloten om de gebruikersaccounts van enkele hooggeplaatste Russen te blokkeren. De exchange maakte onlangs bekend dat zij de gebruikersaccounts van een aantal familieleden van Russische staatslieden hebben opgeschort.

Man had flashdrive met $2 miljard aan crypto, “niet wat je denkt”
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance exchange sluit familieleden Kremlin uit

Bloomberg meldt dat dit gedurende de afgelopen twee maanden al heeft plaatsgevonden. Systematisch werden familieleden van Kremlin bewindslieden opgespoord en werd de toegang tot hun Binance account beëindigd. Onder meer de stiefdochter van Russische Minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, en de dochter van het mondstuk van Putin, Dmitry Peskov, zijn niet langer welkom bij Binance. Ook zijn familieleden van enkele vooraanstaande Russische oligarchen van Binance geweerd.

Volgens het ‘Head of Sanctions’ bij Binance, Cahgri Payraz, is de exchange continu bezig met het opsporen van gesanctioneerde Russen die proberen onder de radar toch gebruik te maken van de crypto exchange. Volgens hem is het belangrijk dat Binance dit doet om te voorkomen dat er in de toekomst financiële misdrijven worden gepleegd met behulp van het platform.

“Wat anders is, is dat onze compliance screen operaties ‘proactief’ zijn, gericht op het opsporen en afschrikken van financiële criminaliteit risico’s voordat enige regelgevende of juridische actie richting deze personen of entiteiten wordt ondernomen.”

Sancties gehandhaafd door crypto-bedrijven

Binance maakte eerder al bekend dat zij maatregelen gingen nemen die alleen golden voor Russische gebruikers. Zo werd voor Russische gebruikers met meer dan $10.000 gestationeerd op Binance de toegang tot de meeste diensten ontnomen. Deze gebruikers konden vanaf dat moment enkel nog hun geld opnemen.

Vanuit overheden en regulatoren werden deze acties aangemoedigd. Veelal was de angst namelijk dat gesanctioneerde Russen makkelijk onder sancties uit zouden kunnen komen middels de crypto industrie. De crypto gemeenschap lijkt echter niet gecharmeerd te zijn van deze acties. Zij stellen namelijk dat de crypto industrie juist grenzen zou moeten overstijgen en dat overheden geen macht zouden moeten kunnen uitoefenen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie