BITBOX exchange delist ripple (XRP), Binance Futures lanceert XRP/USDT-futurescontracten

BITBOX exchange delist ripple (XRP), Binance Futures lanceert XRP/USDT-futurescontracten

XRP (XRP), de cryptocurrency van het ecosysteem ontwikkeld door Ripple, is van de Singaporese cryptocurrency-exchange BITBOX verwijderd. Vlak na dit nieuws kondigde Binance aan dat het nu XRP/USDT-contracten aanbiedt op zijn futuresplatform.

BITBOX is een in Singapore gevestigde exchange van de populaire Japanse berichtendienst LINE. De exchange is echter niet toegankelijk voor Japanners zelf vanwege de strenge regelgeving in het land. LINE heeft overigens wel een vergunning gekregen voor een Japanse exchange, BitMax genaamd. Daarvoor kreeg het in september vorig jaar een vergunning.

In een aankondiging stelt de exchange dat de cryptocurrency niet langer aan de standaarden van de exchange voldoet. In de aankondiging valt te lezen wat dit precies inhoudt:

Als een crypto niet voldoet aan onze standaarden op basis van zijn prestaties, betrouwbaarheid, liquiditeit of wettelijke en wettelijke vereisten, wordt deze van onze exchange verwijderd. Om uw activa en belangen te beschermen, geven we voldoende kennisgeving voordat we deze verwijderen.

Advertentie

De impact van de delisting zal naar verwachting klein zijn, BITBOX is namelijk geen grote exchange. Op CoinMarketCap staat de exchange met een handelsvolume van net geen $4 miljoen op de 286e plek.

Binance Futures

Bijna tegelijkertijd met het nieuws over de delisting kondigde de grote crypto-exchange Binance aan dat het XRP/USDT-contracten heeft gelanceerd op zijn futuresplatform Binance Futures. In een officiële aankondiging schrijft Binance:

Binance, de toonaangevende wereldwijde cryptocurrency-exchange per handelsvolume en gebruikers, heeft XRP/USDT-futurescontracten gelanceerd met een hefboomwerking tot 75x op haar Binance Futures-handelsplatform. XRP is het vierde digitale activum dat nu beschikbaar is op het snelgroeiende platform voor de handel in futures van Binance, waarmee de missie wordt voortgezet om klanten een betere variëteit aan beleggingsopties te bieden.

De XRP koers steeg de afgelopen 24 uur flink. Vanochtend stond de altcoin zelfs even 10% in de plus. Een precieze reden voor deze relatief sterke stijging is niet duidelijk, al kan dit nieuws er aan bijgedragen hebben.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.651,28 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.633,66 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.619,57 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.636,47 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.556,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.725,98 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.619,31 Kopen
Laatste nieuws