Timo Bult Timo Bult
21/09/2019 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2019 17:45

Bitcoin (BTC) bulls McAfee en Lee hebben positieve verwachtingen omtrent lancering handelsplatform Bakkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) bulls McAfee en Lee hebben positieve verwachtingen omtrent lancering handelsplatform Bakkt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De dag van de lancering van handelsplatform Bakkt komt steeds dichterbij. Velen verwachten dat de lancering een groot effect zal gaan hebben op de bitcoin (BTC) koers. Ook de bekende miljardair John McAfee en de eeuwige bitcoin bull Thomas Lee zijn positief over de aanstaande lancering.
Bakkt is een handelsplatform waarop bitcoin futurescontracten verhandeld kunnen worden. Terwijl bitcoin futurescontracten niets nieuws zijn op de crypto-markt, zullen deze contracten fysiek worden afgewikkeld wat op dit moment nog uniek is. Dit houdt in dat de belegger na afloop van een contract ook daadwerkelijk in bitcoin wordt uitbetaald.
Volgens Lee zal de lancering het vertrouwen van institutionele beleggers in de cryptocurrency-sector kunnen vergroten. Dit type belegger stelt hoge eisen aan veiligheid en heeft daarom op dit moment weinig keus wanneer het aankomt op het kiezen van een handelsplatform. Veel van de cryptocurrency exchanges zijn namelijk grotendeels ongereguleerd. Thomas Lee schreef in een tweet:

Ik ben erg positief over @Bakkt en zijn vermogen om het vertrouwen van instituties in crypto te verbeteren.


Volgens McAfee kan Bakkt de adoptie van cryptocurrency een extra boost gaan geven. Hijzelf zal het “geïnstitutionaliseerde” platform niet gaan gebruiken, wel verwacht hij dat Bakkt vertrouwen kan wekken bij instituties die in bitcoin willen investeren:

BAKKT gaat morgen live. Het is een geïnstitutionaliseerde exchange, dus ik zal het niet gebruiken, maar instituties zullen een niveau van vertrouwen voelen dat ze nog niet eerder hebben gehad. Het zou crypto-adoptie kunnen versnellen.


McAfee schrijft dat Bakkt “morgen”, dus vandaag, gelanceerd zou worden, echter is dat niet het geval (een fout die hij in een latere tweet verbeterd). Als alles volgens plan verloopt zal Bakkt op 23 september zijn deuren openen. Het platform ontving in augustus de benodigde vergunning en lanceerde begin september al zijn custody-dienst, Bakkt Warehouse genaamd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie