Home Nieuws Wallets en Exchanges Bitcoin (BTC) bulls McAfee en Lee hebben positieve verwachtingen omtrent lancering handelsplatform...

Bitcoin (BTC) bulls McAfee en Lee hebben positieve verwachtingen omtrent lancering handelsplatform Bakkt

De dag van de lancering van handelsplatform Bakkt komt steeds dichterbij. Velen verwachten dat de lancering een groot effect zal gaan hebben op de bitcoin (BTC) koers. Ook de bekende miljardair John McAfee en de eeuwige bitcoin bull Thomas Lee zijn positief over de aanstaande lancering.

Bakkt is een handelsplatform waarop bitcoin futurescontracten verhandeld kunnen worden. Terwijl bitcoin futurescontracten niets nieuws zijn op de crypto-markt, zullen deze contracten fysiek worden afgewikkeld wat op dit moment nog uniek is. Dit houdt in dat de belegger na afloop van een contract ook daadwerkelijk in bitcoin wordt uitbetaald.

- Advertentie -

Volgens Lee zal de lancering het vertrouwen van institutionele beleggers in de cryptocurrency-sector kunnen vergroten. Dit type belegger stelt hoge eisen aan veiligheid en heeft daarom op dit moment weinig keus wanneer het aankomt op het kiezen van een handelsplatform. Veel van de cryptocurrency exchanges zijn namelijk grotendeels ongereguleerd. Thomas Lee schreef in een tweet:

Ik ben erg positief over @Bakkt en zijn vermogen om het vertrouwen van instituties in crypto te verbeteren.

Volgens McAfee kan Bakkt de adoptie van cryptocurrency een extra boost gaan geven. Hijzelf zal het “geïnstitutionaliseerde” platform niet gaan gebruiken, wel verwacht hij dat Bakkt vertrouwen kan wekken bij instituties die in bitcoin willen investeren:

BAKKT gaat morgen live. Het is een geïnstitutionaliseerde exchange, dus ik zal het niet gebruiken, maar instituties zullen een niveau van vertrouwen voelen dat ze nog niet eerder hebben gehad. Het zou crypto-adoptie kunnen versnellen.

McAfee schrijft dat Bakkt “morgen”, dus vandaag, gelanceerd zou worden, echter is dat niet het geval (een fout die hij in een latere tweet verbeterd). Als alles volgens plan verloopt zal Bakkt op 23 september zijn deuren openen. Het platform ontving in augustus de benodigde vergunning en lanceerde begin september al zijn custody-dienst, Bakkt Warehouse genaamd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.611,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.680,48 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.681,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.687,03 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.