Home Nieuws Altcoin nieuws Bitcoin (BTC) exchange Binance bevriest gestolen ethereum (ETH) na waarschuwing

Bitcoin (BTC) exchange Binance bevriest gestolen ethereum (ETH) na waarschuwing

Cryptocurrency-exchange Binance heeft $27.000 aan gestolen ethereum (ETH) bevroren. De ETH is afkomstig van de Upbit hack, eind vorig jaar.

In november vorig jaar werd er 342.000 ETH gestolen van de Zuid-Koreaanse exchange Upbit. De ethereum had destijds een waarde van ongeveer $50 miljoen. Sindsdien is de ETH aangemerkt als gestolen, waardoor exchanges de gestolen tegoeden kunnen herkennen.

- Advertentie -

Gisteren waarschuwde het Twitter-account Whale Alert dat er een transactie met gestolen ETH richting Binance was verstuurd. Het ging naar verluidt om 137 ETH ter waarde van $27.000.

Al snel reageerde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, er bovenop te zitten:

In totaal duurde het een halfuurtje voordat Binance de tegoeden kon bevriezen en de autoriteiten kon inlichten. Op Twitter schreef Zhao:

Bevroren, we zullen samenwerken met #UpBit om te verifiëren en wetshandhaving erbij betrekken en de fondsen overdragen.

Wachten tot iemand op sociale media klaagt over het bevriezen van fondsen. Maar vechten tegen slechte acteurs, dat moeten we.

Ondanks het feit dat het om een relatief klein bedrag gaat, zal het voor de hackers als een tegenslag voelen. Het is tegenwoordig lastig om zomaar crypto te stelen en het te verkopen, zoals dat wel gebeurde ten tijden van de Mt. Gox hack. Toen ging een hacker er met 850.000 bitcoins (BTC) vandoor.

De hackers zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten. De afgelopen 24 uur probeerden zij 3.650 ETH van de radar te laten verdwijnen door het in hoge snelheid door talloze wallets heen te sluizen.

Dit is niet de eerste keer dat Binance actie onderneemt tegen hackers. Begin vorig jaar bevroor de exchange ook al tegoeden die werden buitgemaakt tijdens de Cryptoia hack.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.038,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.093,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.096,01 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.106,34 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.316,88 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.