Shane Kuijpers
05/09/2021 07:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 09:47

Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt waarschuwing van financiële toezichthouder in Zuid-Afrika

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt waarschuwing van financiële toezichthouder in Zuid-Afrika

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) aanbieder Binance Group heeft eergisteren een waarschuwing gekregen van de financiële toezichthouder van Zuid-Afrika. De grootste cryptocurrency exchange ter wereld zou naar verluidt financieel advies hebben gegeven en bemiddelingsdiensten hebben aangeboden. Hiertoe was Binance niet gemachtigd, volgens de Financial Sector Conduct Authority (FSCA) van Zuid-Afrika. 

De financiële toezichthouder had het volgende te zeggen over de kwestie:

De Financial Sector Conduct Authority (FSCA) waarschuwt het publiek om voorzichtig en waakzaam te zijn bij het omgaan met Binance Group, omdat ze niet gemachtigd zijn om financieel advies te geven of intermediaire diensten te verlenen kijkend naar de ‘Financial Advisory and Intermediary Services Act, 2002 (FAIS Act)’ in Zuid-Afrika,” 

Een woordvoerder van Binance sprak het statement van de FSCA echter tegen. Hij geeft aan dat Binance helemaal geen financieel advies geeft of bemiddelingsdiensten aanbiedt. Daarnaast zouden crypto-gerelateerde investeringen op dit moment helemaal niet gereguleerd worden door de FSCA of een andere instantie in Zuid-Afrika.

Binance’s woordvoerder zegt bovendien dat de crypto exchange “toegewijd is aan het nemen van een gezamenlijke aanpak in de samenwerking met regelgevers en wetshandhaving wereldwijd.” Binance heeft wel een Telegram-groep die bedoeld is voor de community. Blockchain educatie wordt daarin bevordert en aankondigen worden ook met de groep gedeeld, maar van financieel advies is geen sprake volgens de woordvoerder.

Slechts 10 crypto exchanges hebben grootste deel markt in handen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance is in veel landen gewaarschuwd

Ondanks alle mooie woorden van Binance zelf is Zuid-Afrika zeker niet het enige land dat de exchange gewaarschuwd heeft, of op een andere manier actie heeft ondernomen. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Japan, Italië, Canada, Singapore en Nederland gingen Zuid-Afrika al voor.

Eind augustus was te lezen op Crypto Insiders dat Binance naar het schijnt aan alle eisen van het Verenigd Koninkrijk zou voldoen. Toch zegt de financiële toezichthouder van de V.K. dat het in de praktijk onmogelijk is om Binance effectief in de gaten te houden. Hierdoor mag de crypto exchange nog altijd niet alle activiteiten opnieuw opstarten. 

Het lijkt erop dat Binance voorlopig nog niet van alle problemen af is.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie