Timo Bult Timo Bult
09/11/2020 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2020 07:01

Bitcoin (BTC) fonds ziet instroom in oktober toenemen terwijl instroom goud ETF's afneemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fonds ziet instroom in oktober toenemen terwijl instroom goud ETF's afneemt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) als investeringsmiddel lijkt steeds meer grip te krijgen bij beleggers. Zelfs grotere beleggers maken BTC steeds vaker onderdeel van hun portfolio. Dit blijkt onder ondere uit het verschil tussen de instroom van kapitaal in goud ETF’s en Grayscale’s bitcoin fondsen.
Michael Sonnenschein, managing director bij investerinsbedrijf Grayscale, deelde onlangs een interessante grafiek op Twitter. Hij kreeg deze grafiek van de Amerikaanse bankgigant JP Morgan en daarop is te zien dat het Grayscale Trust-fonds van Grayscale een flinke instroom van kapitaal zag in oktober.

“Wat het instroomtraject van oktober voor de @Grayscale #Bitcoin Trust nog indrukwekkender maakt is het contrast met het equivalente instroomtraject voor #gold ETF’s, die over het algemeen een bescheiden uitstroom zagen sinds half oktober … “

Terwijl beleggers dus meer geld in het Bitcoin Trust-fonds stopten, zagen goud exchange-traded funds (ETF) een lichte uitstroom. Dit is opvallend omdat goud normaal gesproken een veilige haven biedt in economische instabiele tijden zoals nu, echter lijkt Bitcoin deze rol nu deels over te nemen van het edelmetaal. JP Morgan stelt:

“… Dit contrast ondersteunt het idee dat sommige beleggers die eerder in #goud ETF’s hebben geïnvesteerd, zoals family offices, #bitcoin misschien als alternatief voor goud zien.”

Dat bitcoin steeds populairder wordt moge duidelijk zijn. De fondsen van Grayscale zagen het afgelopen kwartaal een recordinstroom. Grayscale en Square, dat bitcoin aan klanten verkoopt, verkochten zelfs meer bitcoin dan er gemined worden door bitcoin miners!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie