Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) fonds ziet instroom in oktober toenemen terwijl instroom goud ETF's...

Bitcoin (BTC) fonds ziet instroom in oktober toenemen terwijl instroom goud ETF’s afneemt

- Advertentie -

Bitcoin (BTC) als investeringsmiddel lijkt steeds meer grip te krijgen bij beleggers. Zelfs grotere beleggers maken BTC steeds vaker onderdeel van hun portfolio. Dit blijkt onder ondere uit het verschil tussen de instroom van kapitaal in goud ETF’s en Grayscale’s bitcoin fondsen.

Michael Sonnenschein, managing director bij investerinsbedrijf Grayscale, deelde onlangs een interessante grafiek op Twitter. Hij kreeg deze grafiek van de Amerikaanse bankgigant JP Morgan en daarop is te zien dat het Grayscale Trust-fonds van Grayscale een flinke instroom van kapitaal zag in oktober.

“Wat het instroomtraject van oktober voor de @Grayscale #Bitcoin Trust nog indrukwekkender maakt is het contrast met het equivalente instroomtraject voor #gold ETF’s, die over het algemeen een bescheiden uitstroom zagen sinds half oktober … “

Terwijl beleggers dus meer geld in het Bitcoin Trust-fonds stopten, zagen goud exchange-traded funds (ETF) een lichte uitstroom. Dit is opvallend omdat goud normaal gesproken een veilige haven biedt in economische instabiele tijden zoals nu, echter lijkt Bitcoin deze rol nu deels over te nemen van het edelmetaal. JP Morgan stelt:

“… Dit contrast ondersteunt het idee dat sommige beleggers die eerder in #goud ETF’s hebben geïnvesteerd, zoals family offices, #bitcoin misschien als alternatief voor goud zien.”

Dat bitcoin steeds populairder wordt moge duidelijk zijn. De fondsen van Grayscale zagen het afgelopen kwartaal een recordinstroom. Grayscale en Square, dat bitcoin aan klanten verkoopt, verkochten zelfs meer bitcoin dan er gemined worden door bitcoin miners!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...