Timo Bult Timo Bult
22/06/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2021 11:05

Bitcoin (BTC) koers dip volgde na grootste BTC instroom op exchanges sinds coronacrash in 2020

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) koers dip volgde na grootste BTC instroom op exchanges sinds coronacrash in 2020

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een enorme instroom van bitcoin (BTC) naar crypto exchanges ging vooraf aan de prijsdaling gisteren. Dat blijkt uit data die on-chain data-analysebedrijf CryptoQuant enkele dagen geleden deelde. Die instroom was zelfs het grootst sinds de grote crash tijdens de uitbraak van het coronavirus in maart 2020.

Op de grafiek is te zien hoe de instroom in juni behoorlijk is toegenomen. Op het moment dat de grafiek gedeeld werd, afgelopen zaterdag, was het niveau hoger dan de periode waarin bitcoin onder de $4.000 uitkwam in maart vorig jaar. Ook de netto instroom zou op dit moment een uitschieter laten zien.

De grote vraag is of dit een signaal is dat de bearmarkt er toch echt aan zit te komen. Met steeds meer mensen die hun bitcoins naar de exchanges sturen, is de aanname dat zij hun BTC zullen verkopen. Enkele dagen na de enorme instroom was inderdaad een aardige dip te zien van de koers. Bitcoin daalde in een dag tijd met 12% in waarde. Vanaf de all-time high (ATH) bij $65.000 staat bitcoin nu 50% in de min.

Het is vooral de paniek veroorzaakt door Elon Musk en China die bitcoin bezitters ertoe aanzet te verkopen. Dit veroorzaakt een dalende prijs wat vervolgens weer meer paniek veroorzaakt. Dat zoveel mensen hun BTC naar exchanges sturen is in dat opzicht niet zo gek. Alhoewel dit een van de grotere correcties uit de geschiedenis van bitcoin is, hebben we ze vaker zo gezien.

Tempting Beef, een on-chain analist, laat op Twitter vandaag zien dat ethereum (ETH) eenzelfde beeld vormt. Terwijl de koers laag staat, nemen de reserves op de exchanges toe. Hij stelt dat dit een slecht teken is.

Toch is de piekende instroom een signaal om voorzichtig te blijven. Hulp nodig bij het traden met, investeren in of leren over crypto? Word Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit! 

De Nederlandse analist PlanB blijft onverminderd bullish. Volgens zijn Bitcoin Stock-to-Flow model kan de koers in het worst case scenario dit jaar nog flink gaan stijgen en zelfs de magische grens van $100.000 breken. En wat is zijn best case scenario? Je leest het in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie