Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2020 09:45

Bitcoin (BTC) op exchanges sinds maart met $3 miljard afgenomen, twee mogelijke redenen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) op exchanges sinds maart met $3 miljard afgenomen, twee mogelijke redenen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds ‘Black Thursday’ op 12 maart is het niet makkelijk geweest voor bitcoin (BTC). Deze gewaarwording schokte investeerders en sindsdien vinden Bitcoin en de altcoins zich in een markt dat zich in de greep is van extreme volatiliteit. Terwijl sommige kopers hier hun winst uit haalden, zagen anderen ook hun vertrouwen in Bitcoin als ‘safe haven’ verdwijnen.
Koop 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!
Ook al heeft het ‘digitale goud’ zijn waarde terugverdiend, is de markt bijgetrokken en heeft het tot nu toe een 30% rendement behaald, is er nog niet voldoende koopdruk geweest om de coin zijn eerste echte stapjes boven de $10K te zetten.
Naast dat bitcoin worstelt om opwaartse kracht op te bouwen en bitcoin onlangs gehalveerd is, is er nog iets opvallends te zien. Het bitcoin saldo van crypto exchanges is sinds maart gedaald met $3 miljard wat twee dingen kan betekenen.
https://twitter.com/ceterispar1bus/status/1261613809556324352

Langetermijnstrategie

Een overgrote meerderheid van de investeerders heeft hun bitcoin naar hun wallets gestuurd. Dit wijst naar het feit dat traders op het moment niet direct hun bitcoins nodig hebben voor verkoop. De toegankelijkheid van de crypto is door het gebruik van een cold wallet beperkt en het kopen gaat ook minder snel wat suggereert dat beleggers een langetermijnstrategie aanhouden. Dit valt samen met de recente Bitcoin halving waardoor op lange termijn een nieuwe bullrun verwacht wordt met voorspellingen die richting de $100.000 gaan.

Vertrouwen verloren in gecentraliseerde platforms

Een andere mogelijkheid is dat beleggers hun vertrouwen hebben verloren in het gebruik van gecentraliseerde exchanges zoals BitMex. De exchange die in 2018 maar liefst 80% van de markt in bezit had heeft grote fouten gemaakt tijdens de crash in maart. Tijdens de crash ging BitMex tijdelijk offline door een ‘zogenaamde’ DDoS-aanval waarna traders hun hoop in de exchange hebben opgezegd en het nog altijd worstelt om door te zetten na al zijn verliezen.
Wat dit precies voor de toekomst kan betekenen is nog niet zeker. Als we naar de geschiedenis kijken van de bitcoin halving, dan kan het zo zijn dat beleggers zich inderdaad voorbereiden op een toekomstige bullrun.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie