Rico Engelbarts
11/05/2020 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2020 11:00

Bitcoin (BTC) traders verliezen flink door crash, maar analisten blijven hoopvol

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) traders verliezen flink door crash, maar analisten blijven hoopvol

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De flinke daling van bitcoin (BTC) die gisteren plaatsvond kwam voor veel traders onverwachts. De impact van de daling was fors. Veel traders maken gebruik van een hefboom, ze lenen hierbij geld van de beurs om zo maximaal winst te kunnen behalen. Echter lever je hier wel wat veiligheid voor in omdat het grote risico’s met zich mee brengt.
Binnen twee uur tijd zakte bitcoin van $9.700 naar $8.100, een flinke daling van meer dan 15%. De daling zette zich zo snel in dat anticiperen op de daling voor veel traders bijna onmogelijk was. Op het moment dat de daling inzette zagen veel traders liquidaties in hun portfolio. De geschatte waarden van alle liquidaties is volgens data van Cryptodiffer rond de $1,2 miljard, 30% is afkomstig van de exchange Huobi, 23% van BitMEX, OKEx en Binance en een de rest van een klein platform dat FTX heet.


Echter betekent de liquidatie van $1,22 miljard niet dat al het geld verdampt en verloren is. De werkelijke waarden die verloren is gegaan ligt rond de $1 miljard. Veel investeerders gingen er vanuit dat de prijs zou stijgen als gevolg van de halving die morgen plaats zal vinden. Ze namen daardoor een long positie in, ze hebben dus geld geleend van de beurs omdat ze erop gokten dat bitcoin zou stijgen. De prijs zakte dusdanig snel dat het krediet die de beurs verstrekt had opraakte, om die reden worden transacties geliquideerd.
Veel traders kiezen daarom liever voor de “HODL” strategie die staat voor:’Hold on for dear life.’ In feiten houdt dat in dat je niet van plan bent om je coins te verkopen en daarmee je cryptocurrencies te verliezen. Het gaat bij deze strategie om geduld en de lange termijn. Hoewel er door sommige traders kritisch gereageerd wordt op deze strategie, zijn andere analisten hoopvol wat betreft 2020.
Een bekend trader tweette onlangs het volgende om zijn stelling te onderbouwen dat bitcoin door deze fundamentele waarde bijna niet in een bearish trend zou mogen komen.


Volgens hem maken deze factoren daarbij het meest uit:

  1. Morgen vindt de halving plaats
  2. Bitcoin wordt gebruikt als hedge tegen de inflatie die plaatsvindt als gevolg van het coronavirus, daarbij presteert bitcoin erg goed de afgelopen jaren ondanks de financiële tegenslagen.
  3. Bitcoin heeft een flinke groei doorstaan sinds maart dit jaar
  4. De verkoopkracht daalt op grote beurzen

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat sommige traders tot hun verbazing zagen dat hun winnende short-posities werden geliquideerd. Dit kwam door een automatisch systeem van exchanges dat auto-deleveraging wordt genoemd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie