Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2020 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2020 17:00

Bitcoin en andere crypto beheren met de wallet van internetbrowser Opera

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en andere crypto beheren met de wallet van internetbrowser Opera

De populaire internetbrowser Opera heeft een aantal grote updates aangekondigd, waaronder de integratie van een cryptocurrency wallet. De wallet van Opera wordt gelanceerd in verschillende landen.

Opera is de eerste browser die een wallet voor zowel mobiel als desktop in een browser integreert. Volgens een persbericht krijgt de Android-versie van de browser een aantal grote updates. Zo wordt de wallet beschikbaar gesteld in Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico en Zwitserland. Ook zegt Opera de functie waarmee geld in een wallet wordt gestort te verbeteren. De optie was er al in de browser die beschikbaar is in de Verenigde Staten.

Opera beweert de gebruikers toegang te geven tot een geven tot een gedecentraliseerd netwerk dat draait op het IPFS-protocol. Volgens Opera zal dit een grote verandering teweeg brengen op het gebied van datatoegang. 

Opera gaat omtrent bovenstaande een samenwerking aan met het Amerikaanse crypto-bedrijf Wyre. Wyre maakt het mogelijk om gelijk vanuit je wallet cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te kopen met gebruik van een creditcard.

Charles Hame, Hoofd van de afdeling Cryptocurrency bij Opera Browser zei het volgende:

De mogelijkheid om cryptocurrecies te kopen zonder een exchange te gebruiken, gelijk vanuit je wallet, maakt het proces voor gebruikers een stuk eenvoudiger. De uitbreiding naar verschillende landen is erg belangrijk voor de verdere omarming van cryptocurrencies en blockchain-technologie.

Momenteel heeft Opera wereldwijd ruim 360 miljoen gebruikers. Opera gaf in een persbericht aan dat er een toename in gebruikers van 40% is waargenomen in de laatste helft van 2019.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie