Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin exchange Bitfinex beschuldigt CoinMarketCap van uitsluiten exchanges

CoinMarketCap (CMC), dat als een neutrale koers website zou moeten fungeren, lijkt misbruik te maken van zijn positie door het uitsluiten van exchanges. Dat stelt Bitfinex CTO, Paolo Ardoino, die CMC ervan beschuldigt dat zij Bitfinex hebben uitgesloten van de beursranglijst. Hij is niet de enige want ook medeoprichter van Blockstream, Adam Back, deelt op Twitter dezelfde gedachten en stelt dat de nieuwe eigenaar ‘handige’ fouten maakt waar ze zelf van profiteren.

- Advertentie -

Met de nieuwe eigenaar verwijst Adam Back naar Binance. De grootste cryptocurrency exchange maakte in begin april bekend dat het CMC heeft overgenomen. CMC, dat gezien wordt als de grootste cryptocurrency datawebsite, zou toegezegd hebben ernaar te blijven streven om de hoogste kwaliteit aan betrouwbare informatie te leveren.

De website was recordhouder voor ’s werelds meest gerefereerde site voor crypto koersen en andere belangrijke statistieken, totdat het werd verkocht voor maar liefst $400 miljoen, wat de grootste aankoop in de crypto-industrie tot nu toe is. Sindsdien heeft het bedrijf moeite met het nakomen van de toezegging en is de beschuldiging van Ardoino al de derde grove fout na de overname.

Vóór de aankoop hadden mensen al hun bezorgdheid geuit over wat dit zal veroorzaken. Enkele weken later, veranderde de website de rangschikking van liquiditeitstatistieken, waardoor Binance Exchange op de eerste plaats kwam vanaf de vierde positie, vóór Bitfinex, Coinbase en Huobi Global.

Enkele weken terug nam CMC zijn volgende misstap na het publiceren van een DeFi-project ranglijst. Een Twitteraar merkte het toevallig op en deelde dit direct online:

Een grote groep mensen in het crypto ruim zijn nu massaal opzoek naar alternatieven die niet bevooroordeeld zijn. Hierbij komen ze vaak uit op websites zoals Coin360, CryptoCompare en Coingecko.

De misstappen met CMC is niet de enige kritiek die Binance onlangs heeft gekregen. Recent besloot een van de oprichters van de Blockchain Association, Coinbase, om de alliantie te verlaten wegens integriteitskwesties bij Binance.US.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.196,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.196,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...