Rico Engelbarts
16/08/2020 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2020 13:08

Bitcoin exchange Bitfinex beschuldigt CoinMarketCap van uitsluiten exchanges

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Bitfinex beschuldigt CoinMarketCap van uitsluiten exchanges

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

CoinMarketCap (CMC), dat als een neutrale koers website zou moeten fungeren, lijkt misbruik te maken van zijn positie door het uitsluiten van exchanges. Dat stelt Bitfinex CTO, Paolo Ardoino, die CMC ervan beschuldigt dat zij Bitfinex hebben uitgesloten van de beursranglijst. Hij is niet de enige want ook medeoprichter van Blockstream, Adam Back, deelt op Twitter dezelfde gedachten en stelt dat de nieuwe eigenaar ‘handige’ fouten maakt waar ze zelf van profiteren.


Met de nieuwe eigenaar verwijst Adam Back naar Binance. De grootste cryptocurrency exchange maakte in begin april bekend dat het CMC heeft overgenomen. CMC, dat gezien wordt als de grootste cryptocurrency datawebsite, zou toegezegd hebben ernaar te blijven streven om de hoogste kwaliteit aan betrouwbare informatie te leveren.
De website was recordhouder voor ’s werelds meest gerefereerde site voor crypto koersen en andere belangrijke statistieken, totdat het werd verkocht voor maar liefst $400 miljoen, wat de grootste aankoop in de crypto-industrie tot nu toe is. Sindsdien heeft het bedrijf moeite met het nakomen van de toezegging en is de beschuldiging van Ardoino al de derde grove fout na de overname.
Vóór de aankoop hadden mensen al hun bezorgdheid geuit over wat dit zal veroorzaken. Enkele weken later, veranderde de website de rangschikking van liquiditeitstatistieken, waardoor Binance Exchange op de eerste plaats kwam vanaf de vierde positie, vóór Bitfinex, Coinbase en Huobi Global.
Enkele weken terug nam CMC zijn volgende misstap na het publiceren van een DeFi-project ranglijst. Een Twitteraar merkte het toevallig op en deelde dit direct online:


Een grote groep mensen in het crypto ruim zijn nu massaal opzoek naar alternatieven die niet bevooroordeeld zijn. Hierbij komen ze vaak uit op websites zoals Coin360, CryptoCompare en Coingecko.
De misstappen met CMC is niet de enige kritiek die Binance onlangs heeft gekregen. Recent besloot een van de oprichters van de Blockchain Association, Coinbase, om de alliantie te verlaten wegens integriteitskwesties bij Binance.US.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie