Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/07/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2020 13:06

Bitcoin-wallets met $1 miljoen aan BTC stijgt naar 13.000, precieze aantal bitcoin-miljonairs niet vast te stellen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-wallets met $1 miljoen aan BTC stijgt naar 13.000, precieze aantal bitcoin-miljonairs niet vast te stellen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens data van Glassnode zijn er op dit moment meer dan 13.000 bitcoin (BTC) wallet adressen die minimaal $1 miljoen bezitten.
Om bitcoin-miljonair te zijn heb je met de huidige prijzen ongeveer 107 bitcoin nodig. Aangezien dit aantal afhankelijk is van de koers van bitcoin fluctueert dat enorm. Zo is het aantal adressen met minimaal 100 BTC veel minder volatiel zoals je in de grafiek hieronder (groene lijn) kunt zien.
We zagen dat het aantal adressen met een balans van minimaal $1 miljoen een hoogtepunt bereikte tijden de bullrun van 2017, terwijl het andere gegeven zich weinig aantrok van de nieuwe piek. Zo is dit ook een van de weinige indicatoren in de bitcoin-wereld die amper fluctueert door de jaren heen.
Een andere verklaring is dat deze adressen in beheer zijn van grote entiteiten zoals exchanges of bewaarinstellingen, die niet willen afwijken van een bepaald aantal bitcoins in hun beheer. Daarnaast is er ook een wallet waar 1 miljoen bitcoins op staat. Dit is de eerste wallet die er is, en Satoshi Nakamoto, de vader van bitcoin, is hier eigenaar van. Deze coins zijn in geen tien jaar verplaatst.
Dus hoeveel bitcoin-miljonairs zijn er nou eigenlijk? Helaas kunnen we dit niet precies weten. Om dit te kunnen beantwoorden zouden we eerst moeten achterhalen hoeveel personen of instellingen achter deze 13.290 bitcoin wallets zitten en hoeveel zij hebben. In theorie zou dit getal tussen de 1 en 13.290 kunnen liggen.
Hoewel het mogelijk is om data-analyse heuristieken toe te passen op bitcoin adressen en transacties om zo een minder ruime marge te krijgen, is het precieze getal helaas niet te berekenen met de huidige beschikbare data.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie