Timo Bult Timo Bult
18/06/2021 09:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2021 09:04

Bitcoins (BTC) die Coinbase instromen nemen toe, maar algemeen beeld wordt positiever

Nieuws
Bitcoins (BTC) die Coinbase instromen nemen toe, maar algemeen beeld wordt positiever

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De situatie voor bitcoin (BTC) blijft op de korte termijn enigszins onzeker. Na een aardige opleving sinds 13 juni die bitcoin weer bijna 20% liet stijgen, is de koers opnieuw terug gezakt. Daarbij zijn er op de exchanges wat negatieve signalen te zien.

Handelaar en on-chain analist Tempting Beef liet gisteravond op Twitter een interessante grafiek zien. Op de grafieken van blockchain-analysebedrijf CryptoQuant is te zien hoe de instromen bij crypto exchange Coinbase de afgelopen tijd toch behoorlijk zijn toegenomen.

Een dergelijke ontwikkeling zien veel handelaren meestal als een negatief signaal. Het zou namelijk een indicatie kunnen zijn dat investeerders hun bitcoin uit hun eigen wallets halen en naar Coinbase sturen om deze daar te verkopen. Hiermee neemt de verkoopdruk waardoor het aannemelijker wordt dat bitcoin in ieder geval niet zo snel zal stijgen. Toch noemt Temting Beef een logische verklaring voor de instroom. Coinbase heeft onlangs namelijk een aantal nieuwe altcoins toegevoegd op zijn platform.

Op de langere termijn ziet het beeld er mogelijk iets positiever uit. De medeoprichter van Glassnode, een ander blockchain-analybedrijf, deelde een grafiek waarop juist te zien is dat de instromen bij alle exchanges sterk afgenomen is en zelfs al even negatief is geworden.

Al met al is het aannemelijk dat de bitcoin koers de komende tijd geen enorme sprongen zal gaan maken. Sinds 19 mei zit de koers in een range tussen de $41.000 en ongeveer $32.000. Dergelijke consolidatiefases zijn saai, zeker na de explosieve stijgingen die we in het begin van dit jaar hebben gezien. De whales lijken hun kans in ieder geval te grijpen, zo bleek uit deze data gisteren.

De crypto-industrie blijft zich ondanks dat gewoon door ontwikkelen. Travala kondigde onlangs aan de strijd aan te zullen gaan met Airbnb met een op de blockchain gevestigd platform. Het bitcoin mining bedrijf Genesis bestelde daarnaast 10.000 nieuwe BTC miners. Dat bedrijf heeft dus nog altijd goede hoop!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie