Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Brian Armstrong: Zwakke aandelenmarkt zou tot cryptocurrency rally kunnen leiden

De aandelenmarkt heeft er weleens beter voor gestaan. De markt laat de sterkste daling zien sinds de financiële crisis van 2008. Nu beweren sommige analisten dat dit kan leiden tot een opleving van de cryptocurrency-markt en mocht het niet nu gebeuren dan later in het jaar.

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase tweette gisteren dat hij verwacht dat extremere maatregelen van centrale banken voorziet, in een poging om de daling van de aandelenmarkt en het effect ervan tegen te gaan.

- Advertentie -

Een zwakke aandelenmarkt en renteverlagingen zullen mogelijk leiden tot een groei van de cryptocurrency-markt. Overheden wereldwijd zullen waarschijnlijk alle mogelijke manieren aangrijpen om de economie te stimuleren, inclusief kwantitatieve versoepeling en het vergroten van de geldvoorraad (printen van geld).

Armstrong geeft aan dat hij verwacht dat cryptocurrencies de vruchten zullen plukken van agressief monetair beleid en dat dit ook later in het jaar zou kunnen gebeuren. Tevens geeft hij aan dat het op grote schaal bijdrukken van geld al gebeurt:

China heeft dit al gedaan, $173 miljard bijgedrukt. Dit zou kunnen leiden tot een verschuiving van vermogen naar crypto, dat wordt gezien als een afdekkingsinstrument [hedge] tegen inflatie.

Armstrong doelt met bovenstaande tweet op de People’s Bank of China (PBoC) die $173,8 miljard aan Chinese yuan de economie heeft ingepompt om het marktsentiment te kalmeren. Om het bedrag in perspectief te stellen, het gaat hier om een totale waarde die groter is dan de totale marktkapitalisatie van bitcoin (BTC). 

In de laatste tweet uit de reeks onderstreept Armstrong zijn verwachting dat cryptocurrency zal fungeren als reservevaluta:

Dit zou het jaar kunnen zijn waarin de mindset van institutionele investeerders verandert, van crypto als risicovolle gok, naar crypto als reservevaluta.

Twitter zou Twitter niet zijn als er geen reacties zijn vanuit de crypto-community. In reacties op de serie van tweets van Armstrong blijkt dat er ook kritiek is op zijn uitspraken. Zo stoort een aantal zich aan het feit dat Armstrong het woord ‘crypto’ gebruikt, wat te generiek zou zijn. Diezelfde groep geeft aan dat hij beter Bitcoin had kunnen gebruiken.

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!

David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.036,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.085,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.086,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.106,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.263,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.036,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.085,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.086,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.106,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.263,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...