Timo Bult Timo Bult
29/11/2019 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 10:19

CEO van exchange IDAX verdwijnt met private keys en dus de cryptocurrency van klanten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De CEO van International Digital Asset Exchange (IDAX), Lei Guorong, is verdwenen met de private keys van de cold storage wallets van het handelsplatform. Hierdoor kan de exchange niet meer bij de tegoeden van zijn klanten. Dit bevestigt IDAX in een onlangs verschenen aankondiging.
Geruchten over de verdwijning van Guorong doen al langer de ronde. Zo gingen er berichten op Weibo.com rond van werknemers dat de CEO inderdaad verdwenen was. Op dat moment stelde de exchange echter dat er onderhoud werd gepleegd, wat de reden zou zijn van de problemen op het platform.
Nu bevestigt de exchange de verdwijning van zijn CEO middels een aankondiging. Zo schrijft het:

Sinds de aankondiging die we op 24 november hebben gedaan, is de IDAX Global CEO vermist met een onbekende oorzaak en het personeel van IDAX Global heeft geen contact meer met IDAX Global CEO.

Om deze reden is de toegang tot onze Cold wallet, waarin bijna alle cryptocurrency op IDAX is opgeslagen bepertk, dus in feite kan er geen deposito-/opnameservice worden geboden.

IDAX adviseert daarnaast aan zijn klanten om de diensten van de exchange niet te gebruiken:

IDAX Global is bezig met het opstellen van een noodplan voor onze platformservices, inclusief stortingen/opnames, dus het wordt aanbevolen om geen gebruik te maken van al onze platformservices.

Het lijkt is dus om een zogenaamde ‘exit scam’ te gaan, waarbij de CEO met de private keys verdwijnt en nu dus de beschikking heeft over alle cryptocurrencies die in de cold wallet staat opgeslagen. Het verhaal zal voor sommigen misschien herkenbaar klinken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

CEO neemt keys mee zijn graf in

Begin dit jaar ging een andere CEO er ook al vandoor met de private keys. Gerald Cotton, voormalig CEO van het Canadese QuadrigaCX, zou zijn overleden in India. Hij was de enige die de beschikking had over de private keys en nam zodoende de cryptocurrency van ruim 115.000 klanten zijn graf in. Er gaan echter geruchten rond dat Cotton niet overleden zou zijn en dat het ook hier om een exit scam zou gaan.
Dergelijke exit scams maar ook hacks van exchanges, zoals onlangs de hack van Upbit, tonen aan dat het altijd het verstandigst is om grote hoeveelheden cryptocurrency in een eigen wallet te bewaren. Een van de veiligste manieren om crypto te bewaren is in een hardware wallet.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie