Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2019 15:45

CEO van Zimbabwaanse crypto-exchange is wachtwoord van bitcoin (BTC) wallet kwijt

Nieuws
Hoeveelheid bitcoin (BTC) in handen van grotere wallets daalt aanzienlijk

De CEO van de Zimbabwaanse cryptocurrency-exchange Golix beweert dat hij zijn wachtwoord van een cold storage wallet met bitcoin (BTC) erin verloren heeft. Dat meldt de lokale nieuwsbron iHarare op 31 oktober.
De wallet van Tawanda Kembo, CEO en oprichter van Golix, zou 33 bitcoins bevatten ter waarde van zo’n $305.000 op het moment van schrijven. Kembo zou het wachtwoord al in mei 2018 verloren hebben. iHarare meldt dat twee verschillende werknemers van Golix het nieuws hebben bevestigd.
De timing van het nieuws is enigszins verdacht, het valt namelijk samen met nieuws dat klanten tevergeefs hun geld van de exchange proberen te halen. Golix, Zimbabwaans eerste en ooit grootste exchange, moest onlangs de deuren sluiten omdat het niet voldeed aan de regelgeving van de Zimbabwaanse toezichthouder; de Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ).
Golix verloor de strijd in de rechtbank met de toezichthouder en wordt nu aangeklaagd door de RBZ voor de juridische kosten die zijn gemaakt tijdens de rechtszaak. Een voormalig werknemer zou gemeld hebben dat de meeste klanten (nog) niet hun geld terug hebben gekregen.
Tevens is de exchange verdacht stil en kon de CEO niet bereikt worden, maar op 1 november stuurde Kembo zijn kant van het verhaal op naar iHarare. Hierin maakt de CEO een onderscheid tussen klanten en investeerders van het bedrijf. Hij geeft toe dat hij de investeerders die willen uitstappen nog niet heeft uitbetaald omdat het bedrijf dan ten onder zou gaan.
Vervolgens zegt hij dat 99% van alle klanten die hun geld uit de exchange opnamen dat zonder problemen hebben gedaan en dat het deze 1% is die ervoor zorgt dat misinformatie verspreid wordt over de exchange. Hij zegt verder dat er wat technische mankementen waren, maar dat het bedrijf nog genoeg geld heeft om een paar jaar te kunnen overleven.
Over het verloren wachtwoord zegt Kembo dat het verhaal uit context wordt getrokken. Hij geeft toe dat hij het wachtwoord kwijt is, maar dat het om een hele oude wallet gaat en dat hij geen spijt heeft het kwijt te zijn, ook al zou het inmiddels veel geld waard zijn.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement