Ivo Melchers Ivo Melchers
03/02/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2023 20:01

Coinbase aandeel stijgt hard na uitspraak rechter

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase aandeel stijgt hard na uitspraak rechter

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Gisteren kon je in het crypto nieuws lezen dat een rechter de rechtszaak tegen Coinbase had verworpen. De aanklagers claimden dat er 79 effecten op de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange staan die zonder registratie verkocht worden.

De reden dat de zaak is afgewezen heeft echter niks te maken met het feit of de tokens daadwerkelijk kwalificeren als effecten onder de Amerikaanse wetgeving. De zaak werd afgewezen omdat Coinbase, in tegenstelling tot de claim van de aanklagers, niet de ‘’eigenlijke verkoper’’ van de tokens is. Ook zei de rechter dat Coinbase binnen de strikte juridische definitie de verkopen van de tokens niet promoot.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aandeel Coinbase schiet omhoog

In reactie op dit nieuws schoot het aandeel van Coinbase meteen de lucht in. COIN stond namelijk met meer dan 26% in het groen. Op 6 januari staat momenteel de low van COIN op een koers van $31,95. Op het moment van schrijven is de koers $81,46, wat betekent dat het vanaf de low maar liefst 155% is gestegen.

Deze stijging heeft uiteraard ook te maken met de prestaties van de crypto markt. De aandelen van Coinbase reageren vaak sterker op zowel stijgingen als dalingen van de bitcoin koers. Bitcoin (BTC) is 2023 uitstekend begonnen en staat met meer dan 40% in het groen sinds de jaarwisseling. Na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve reageerde de koers van bitcoin dan ook positief en steeg het tot een nieuw hoogtepunt van meer dan $24.000. Op het moment van schrijven is de koers zo’n $23.400.

Advertentie

Coinbase verbeteringen

Eerder kon je tevens lezen dat Coinbase stappen heeft ondernomen om zijn crypto wallet te verbeteren. Deze self-custody wallet is nu zowel veiliger als gebruiksvriendelijker voor web3 liefhebbers. Je krijgt namelijk vóórdat je een smart contract aangaat een preview te zien en je kunt dApps loskoppelen van de wallet waardoor je ook veilig zit als de dApp gehackt wordt. Coinbase zal je tevens een waarschuwing geven als een dApp als onveilig beschouwd wordt.

Daarnaast kon je lezen dat nieuwe ‘creator Drops’ op de non-fungible token (NFT) marktplaats van de cryptobeurs momenteel gepauzeerd zijn. De reden hiervoor is dat de cryptobeurs zich wil focussen op nieuwe features en tools waar vraag naar zou zijn vanuit de creators.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie