Ivo Melchers Ivo Melchers
03/02/2023 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2023 06:08

Coinbase NFT marktplaats stopt nieuwe drops, wat is er aan de hand?

icon-nft
NFT nieuws
El mercado NFT de Coinbase detiene nuevas caídas, ¿qué está pasando?

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Gistermiddag ontstond er ophef over de non-fungible token (NFT) marktplaats van de grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. Coinbase NFT-partner Jessica Yatrofsky gaf namelijk in een tweet aan dat haar aanstaande NFT-collectie niet langer op de marktplaats zou verschijnen. Ze zei verder dat ze ‘’privé op de hoogte was gebracht dat de marktplaats zou sluiten vanaf februari’’.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Bitcoin exchange Coinbase reageert

Het twitteraccount van Coinbase NFT reageerde snel op de tweet van Yatrofsky door te verklaren dat het de zogenoemde ‘creator Drops‘ op de marktplaats pauzeert om zich te concentreren op verbeteringen. Dankzij de NFT drops-functie van Coinbase konden creators collecties rechtstreeks op de marktplaats vrijgeven, in plaats van te dienen als een secundaire marktplaats. Verder wordt er aangegeven dat er geen sprake zal zijn van een sluiting.

Niet veel later stuurde het twitteraccount van Coinbase NFT een tweet de wereld in met opheldering richting alle volgers. Het geeft aan te willen focussen op andere features en tools waar creators om zouden hebben gevraagd.

Daarnaast worden de volgers gerustgesteld dat de missie van Coinbase NFT niet zal veranderen:

‘’Wees gerust, onze missie voor Coinbase NFT is niet veranderd en we blijven optimistisch over onze toekomst terwijl we blijven bouwen. We zijn verheugd om in de toekomst meer mogelijkheden te vinden om met creators samen te werken.’’

Coinbase NFT marktplaats

In april 2022 kon je in het NFT nieuws lezen dat de NFT Marktplaats van Coinbase de beta testfase inging. In eerste instantie lijkt het veel op andere gevestigde platformen zoals OpenSea, maar het bevat ook een aantal unieke features. Zo kunnen gebruikers met elkaar communiceren en reacties achterlaten onder berichten of collecties.

Daarnaast heeft elke gebruiker een eigen profiel waar zij kunnen pronken met hun collecties, evenals een discover feed waar Coinbase aanbevelingen doet gebaseerd op wat je eerder hebt gekocht, wat trending is, wie je volgt, en meer.

Volgens gegevens van Dune Analytics is het totale handelsvolume van Coinbase NFT 4.454 ether (ETH), wat tegen de huidige ethereum koers gelijk staat aan bijna $7,5 miljoen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie