Home Nieuws Bitcoin nieuws Coinbase blokkeert de crypto wallet van WikiLeaks

Coinbase blokkeert de crypto wallet van WikiLeaks

- Advertentie -

WikiLeaks, de welbekende publisher die klokkenluiders helpt anoniem documenten naar buiten te brengen, wordt nu ook dwarsgezeten door Coinbase. Afgelopen vrijdag meldde de organisatie op Twitter dat haar account met crypto wallet door Coinbase werd geblokkeerd. Hiermee volgt Coinbase het voorbeeld van partijen als PayPal, die het in december 2010 ook op WikiLeaks gemunt hadden door haar accounts te bevriezen.

Aangezien WikiLeaks geen inkomsten uit advertenties haalt, moet het overleven van donaties en de verkoop van merchandise zoals t-shirts en posters. Deze zijn aan te schaffen via de WikiLeaks shop met onder andere Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Neo. Hier heeft Coinbase deze week een stokje voor gestoken.

De WikiLeaks Shop heeft een printscreen gedeeld op twitter van een e-mail waarin Coinbase aangeeft dat de shop haar Servicevoorwaarden zou hebben geschonden.

Upon careful review, we believe your account has engaged in prohibited use in violation of our terms of service and we regret to inform you that we can no longer provide you with access to our service.

Uiteraard laat Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, dit niet zomaar gebeuren. Kort na de tweet publiceerde hij, via het officiële WikiLeaks twitter account, een oproep voor een “globale blokkade” van Coinbase:

Ook Andreas Antonopoulos, een bekende in de Bitcoin wereld, mengde zich in het gesprek. Hij hielp Coinbase er even aan herinneren dan WikiLeaks een belangrijke rol heeft gespeeld in de opkomst en bekendheid van Bitcoin.

Vorig jaar bedankte Julian Assange de Amerikaanse overheid nog voor het afdwingen van het gebruik van Bitcoin vanwege het bank-embargo. WikiLeaks behaalde hiermee een rendement van 50.000 procent. Het is daarom teleurstellend dat een partij als Coinbase nu in de voetsporen van PayPal treed; iets wat in de crypto community gezien wordt als verraad.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.280,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.964,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.001,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.019,80 Kopen
4
Bitvavo
Reviewed
€14.028,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...