Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2019 06:00

Coinbase gaat institutionele beleggers helpen met crypto staking

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_gaat_institutionele_beleggers_helpen_met_crypto_staking

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase Custody gaat staking-services aanbieden aan institutionele beleggers . Dit zal het doen op een manier dat de cryptocurrency van de klanten altijd in cold storage blijft. Volgens Coinbase kunnen beleggers een jaarlijks rendement behalen van 6,6%.
Staking is een belangrijk onderdeel van het Proof-of-Stake (POS)-algoritme. Niet miners, maar netwerkdeelnemers die hun crypto staken valideren volgens dit protocol blocks voor de blockchain. Dit houdt in dat stakers cryptocurrency in moeten zetten om mee te kunnen doen aan het valideren. Daarvoor krijgen ze net als miners een vergoeding.
Coinbase Custody start met het aanbieden van staking-services binnen het Tezos-netwerk. Tezos is een van de blockchain-netwerken die het PoS-protocol toepast. Alle beloningen bij elkaar zorgen gemiddeld voor een rendement van zo’n 8%.
Uiteraard houdt Coinbase Custody een deel hiervan als vergoeding voor de service, waardoor voor de klanten het rendement neerkomt op zo’n 6,6% per jaar. In ruil voor het deel dat Coinbase Custody zelf houdt, biedt het institutionele beleggers bescherming tegen verlies van cryptocurrency.
Deze bescherming zal het bieden door niet de cryptocurrency van klanten te staken, maar door zelf cryptocurrency te staken aan de hand van de hoeveelheid crypto een klant in cold storage heeft staan bij Coinbase Custody. Zo zal het een hoeveelheid cryptocurrency staken dat gelijk is aan 10% van wat een klant in cold storage heeft staan, daarbij zal dus geen crypto van de klant zelf gestaked worden.
De nieuwe service van Coinbase Custody heeft de potentie om meer institutionele beleggers aan te trekken. Zij kunnen namelijk door middel van staking een hoger rendement behalen dan met veel traditionele instrumenten op dit moment. Het is daarmee een ideale investeringsoptie voor beleggers die geld willen investeren en er zo weinig mogelijk meer naar om willen kijken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie