coinbase_gaat_institutionele_beleggers_helpen_met_crypto_staking

Coinbase gaat institutionele beleggers helpen met crypto staking

Coinbase Custody gaat staking-services aanbieden aan institutionele beleggers . Dit zal het doen op een manier dat de cryptocurrency van de klanten altijd in cold storage blijft. Volgens Coinbase kunnen beleggers een jaarlijks rendement behalen van 6,6%.

Staking is een belangrijk onderdeel van het Proof-of-Stake (POS)-algoritme. Niet miners, maar netwerkdeelnemers die hun crypto staken valideren volgens dit protocol blocks voor de blockchain. Dit houdt in dat stakers cryptocurrency in moeten zetten om mee te kunnen doen aan het valideren. Daarvoor krijgen ze net als miners een vergoeding.

Coinbase Custody start met het aanbieden van staking-services binnen het Tezos-netwerk. Tezos is een van de blockchain-netwerken die het PoS-protocol toepast. Alle beloningen bij elkaar zorgen gemiddeld voor een rendement van zo’n 8%.

Advertentie

Uiteraard houdt Coinbase Custody een deel hiervan als vergoeding voor de service, waardoor voor de klanten het rendement neerkomt op zo’n 6,6% per jaar. In ruil voor het deel dat Coinbase Custody zelf houdt, biedt het institutionele beleggers bescherming tegen verlies van cryptocurrency.

Deze bescherming zal het bieden door niet de cryptocurrency van klanten te staken, maar door zelf cryptocurrency te staken aan de hand van de hoeveelheid crypto een klant in cold storage heeft staan bij Coinbase Custody. Zo zal het een hoeveelheid cryptocurrency staken dat gelijk is aan 10% van wat een klant in cold storage heeft staan, daarbij zal dus geen crypto van de klant zelf gestaked worden.

De nieuwe service van Coinbase Custody heeft de potentie om meer institutionele beleggers aan te trekken. Zij kunnen namelijk door middel van staking een hoger rendement behalen dan met veel traditionele instrumenten op dit moment. Het is daarmee een ideale investeringsoptie voor beleggers die geld willen investeren en er zo weinig mogelijk meer naar om willen kijken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.609,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.604,66 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€6.647,59 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.659,90 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.665,47 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.677,13 Kopen
Laatste nieuws