Timo Bult Timo Bult
11/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2019 17:20

Coinbase richt mogelijk speciaal bedrijf op als verzekering crypto-tegoeden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_richt_mogelijk_speciaal_bedrijf_op_als_verzekering_crypto-tegoeden

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase is mogelijk van plan om een nieuwe dochteronderneming op te zetten. Dit bedrijf zal enkel opgezet worden als een soort verzekering voor haar gebruikers. Zo hoopt Coinbase genoeg kapitaal opzij te kunnen zetten voor het geval de exchange getroffen wordt door een grote hack.
Coinbase staat bekend als een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Nooit werd het handelsplatform getroffen door een grootschalige hackaanval, maar toch wil het bedrijf het zekere voor het onzekere nemen.
In samenwerking met de Britse verzekeringsmaatschappij Aon gaat het een zogenaamd “captive company” opzetten. Dit is een geregistreerd bedrijf waar Coinbase kapitaal onder zal gaan brengen. Dit kapitaal zal fungeren als verzekering voor het geval cryptocurrency verloren zou gaan tijdens een hackaanval of andere problemen op het handelsplatform.
Bijna alle bedrijven in de Fortune 500 hebben dergelijke geregistreerde bedrijven, puur als verzekering, en het is dus een populaire manier van verzekeren. Coinbase zou deze manier van verzekeren toepassen omdat er geen betere optie op de markt is. Verzekeringen voor cryptocurrency exchanges zouden behoorlijk duur zijn en zijn daardoor onaantrekkelijk voor Coinbase en de meeste andere handelsplatformen.
Andere cryptocurrency exchanges, zoals Kraken, lossen dit op een andere manier op. Zij zetten simpelweg een bedrag opzij op hun balans voor tijden van crisis. Dit is echter niet ideaal aangezien het niet precies duidelijk is waar dit kapitaal zit en wat er mee gedaan wordt. Jesse Powell, CEO van Kraken, zei over deze manier van verzekeren:

Ik denk dat iedereen in principe deze fondsen op hun balans heeft en ze dit investeren of er op de een of andere manier gebruik van maken … Niemand heeft, voor zover ik weet, een soort van audit of expliciete verklaring afgelegd over hoe deze fondsen worden gescheiden en in een andere entiteit worden bewaard.

Coinbase hoopt door het op deze manier te doen haar klanten beter te kunnen laten zien dat het de zaakjes goed op orde heeft. Wanneer en of de dochteronderneming wordt opgezet is nog niet bekend.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie