Roy van Krieken Roy van Krieken
30/06/2021 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2021 16:14

CoinMarketCap in zee met Uniswap: Ethereum (ETH) token swaps vanaf nu mogelijk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CoinMarketCap in zee met Uniswap: Ethereum (ETH) token swaps vanaf nu mogelijk

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Een van de bekendste data verzamelaars van de wereld van cryptocurrencies is CoinMarketCap. De website maakt het onder andere mogelijk om in een oogwenk verschillende fundamentals van vrijwel alle bestaande cryptocurrencies te zien. 

In 2020 werd het bedrijf overgenomen door de grootste crypto exchange van de wereld, Binance. Dit is ook terug te zien in de bezoekersdata van de site. 52,68% van de mensen die bij CoinMarketCap terecht komen doen dit via een referral link van Binance.

Nu brengt CoinMarketCap naar buiten dat zij een partnership zijn aangegaan met de decentralized exchange (DEX) Uniswap.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum Token Swaps

Op de website van CoinMarketCap is nu bij de verschillende coins die zijn gebaseerd op Ethereum een ‘swap’ icoontje te zien. Dit betekent dat gebruikers in staat zijn om een wallet te linken en verschillende Ethereum tokens te swappen. Wallets die worden ondersteund zijn op dit moment: MetaMask, Coinbase, Fortmatic, Portis en WalletConnect.

Een token swap is een vrij eenvoudig proces. Het omvat eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden. Het zorgt ervoor dat gebruikers tokens, in dit geval alleen tokens gebaseerd op Ethereum, direct geruild kunnen worden voor een andere token zonder dat dit eerst naar fiat valuta omgezet moet worden.

De integratie van Uniswap op CoinMarketCap is de eerste van zijn soort voor het bedrijf. Echter, CoinMarketCap heeft al gehint naar eventuele verdere integratie met andere decentralized exchanges. 

Advertentie

Carylyne Chan’s visie

Toen Binance in 2020 CoinMarketCap overnam verlieten enkele topbestuurders na enkele maanden al CoinMarketCap. Een van die personen was destijds CEO Carylyne Chan. Chan had een bepaalde visie voor het bedrijf die eigenlijk, ondanks dat zij is vertrokken, nog steeds wordt uitgevoerd. De integratie met Uniswap is hier een voorbeeld van.

“We weten al een tijdje dat betere gebruikerservaringen en makkelijkere interfaces en producten de sleutel zijn voor het uitbreiden van adoptie van crypto”

Doordat CoinMarketCap een van de meest gebruikte crypto data websites ter wereld is, zullen op deze manier ook meer mensen sneller gebruik maken van token swaps. Voor Uniswap is dit dan ook een mooie ontwikkeling. Wie weet wat de volgende stap in integratie met decentralized exchanges zal zijn voor CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie